Ενδιαφέρον από Deutsche Bank για περιουσιακά στοιχεία της Credit Suisse
Shutterstock
Shutterstock

Ενδιαφέρον από Deutsche Bank για περιουσιακά στοιχεία της Credit Suisse

Η Deutsche Bank παρακολουθεί την κατάσταση στην Credit Suisse εξετάζοντας την απόκτηση ορισμένων περιουσιακών στοιχείων της, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, που επικαλείται πηγές με γνώση του ζητήματος.

Κατά το δημοσίευμα, οι συζητήσεις έχουν φτάσει στο σημείο για το ποια τμήματα της Credit Suisse θα ήταν ελκυστικά και ποια αποτίμηση θα είχαν τα επιθυμητά περιουσιακά στοιχεία σε περίπτωση που θα γίνουν διαθέσιμα προς πώληση, σε περίπτωση που εξαγοραστεί από κάποια άλλη τράπεζα (πχ UBS) ή καταρρεύσει.

Όπως επισημαίνεται, οι διαβουλεύσεις της γερμανικής τράπεζας, που αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης άσκησης για την αξιολόγηση των πιθανών επιπτώσεων από την κατάρρευση της Credit Suisse, είναι επί του παρόντος εσωτερικές και δεν έχουν γίνει ακόμη συγκεκριμένες προτάσεις προς την ελβετική τράπεζα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι επιχειρήσεις διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου της Credit Suisse θα μπορούσαν να παρουσιάσουν ενδιαφέρον, καθώς η Deutsche Bank ενδιαφέρεται να επεκταθεί σε αυτούς τους τομείς. Η γερμανική τράπεζα είχε ήδη μελετήσει τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, ενώ ο ελβετικός πιστωτικός οργανισμός προετοίμαζε μια σημαντική αναμόρφωση της στρατηγικής του, την οποία είχε παρουσιάσει τον Οκτώβριο του 2022.

Διαβάστε επίσης: 

Η UBS εξετάζει την εξαγορά της Credit Suisse με πιθανές εγγυήσεις της ελβετικής κυβέρνησης

Πώς ήρθαν τα πάνω κάτω στον τραπεζικό κλάδο