Θα αφήσουμε τη χώρα να επιστρέψει στην εποχή του PlayStation;

Το πάθημα του Δήμου της Αθήνας είναι πρόσφατο για να μπορεί κανείς να ισχυριστεί στη συνέχεια ότι δεν ήξερε. Στη δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών, όπως όλοι ξέρουμε, οι ψηφοφόροι του κ. Μπακογιάννη πήγαν να πετάξουν αετό, πιστεύοντας ότι ο Κώστας το είχε και έτσι μας προέκυψε Δούκας! Τώρα είναι αργά για δάκρυα. Στις ευρωεκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κερδίσει. Αρκεί οι ψηφοφόροι του να μην πάνε παραλία. Εκτός κι αν αναπολούν την εποχή του PlayStation και της χρεοκοπίας…

Είναι κοινό μυστικό ότι κάποιοι θέλουν τη ΝΔ σε ποσοστά κάτω από 30%. Όχι γιατί κινδυνεύει να χάσει η ΝΔ την κυβέρνηση, αλλά διότι πιστεύουν ότι έτσι θα θέσουν υπό κηδεμονία τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να επιβάλλουν τις δικές τους επιλογές. Τους ξέρουμε και μας ξέρουν! Ήταν απέναντί μας όταν έσπρωχναν με την αφροσύνη τους τη χώρα στη χρεοκοπία και έστρωναν με τον λαϊκισμό τους το χαλί στον Αλέξη Τσίπρα.

Τους έχουμε ακόμη και σήμερα απέναντι. Στήριξαν με πάθος την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε αντάλλαγμα της αμνηστίας που τους παρείχε η αριστερά για τη χρεοκοπία της χώρας. Και εξακολουθούν να παίζουν το διπρόσωπο παιγνίδι τους και σήμερα, πολεμώντας με μίσος τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Την Κυριακή των εκλογών δεν θα τους ακούσουμε. Δεν θα πάμε στην παραλία, δεν θα ψηφίσουμε κυνηγούς και ρωσόφιλους. Θα ψηφίσουμε Κυριάκο Μητσοτάκη. Ακριβώς επειδή δεν θέλουμε να επιστρέψει η χώρα στην εποχή που το τιμόνι της είχε αφεθεί στον αυτόματο πιλότο και έπεσε έτσι στα βράχια.

Την Κυριακή των εκλογών η Ελλάδα μπορεί για λίγες ψήφους να επιστρέψει στην εσωστρέφεια. Όχι ότι δεν γνωρίζουμε το άθλημα της αυτοχειρίας καλύτερα απ’ όλους, αλλά αυτήν τη φορά θα πρέπει να το αποφύγουμε. Γι' αυτό πρέπει να ψηφίσουμε εκείνη την ημέρα. Και κάπως έτσι θα ξεμπερδέψουμε μια για πάντα με όλους αυτούς που εξακολουθούν να παίζουν ζάρια στην πλάτη μας. Δεν θα έχουν άλλη ευκαιρία. Αφήστε που την επόμενη ημέρα θα γίνουν ξαφνικά οι πιο… ένθερμοι υποστηρικτές του κ. Μητσοτάκη! Μόνο και μόνο γι αυτό το μοναδικό θέαμα αξίζει τον κόπο να πάμε στις κάλπες!

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]