Ο τρίτος δρόμος για τον ΣΥΡΙΖΑ και η ήττα Τσίπρα

Υπάρχουν δύο εκδοχές για το φαινόμενο Κασσελάκη. Η πρώτη ότι ο πρόεδρος Αλέξης ήθελε να διαλύσει το μαγαζί για να επιστρέψει στην συνέχεια και πάλι ως σωτήρας και έτσι έδωσε τα σπίρτα στον Στέφανο και τον έστειλε κατευθείαν στην μπαρουταποθήκη του κόμματος. Η δεύτερη εκδοχή είναι ότι οι άνθρωποι πίστεψαν πραγματικά ότι με ένα νέο πρόσωπο, όπως ο Στέφανος Κασσελάκης, θα μπορούσαν να νικήσουν στην κάλπη τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Προσωπικά πιστεύω σε μία τρίτη εκδοχή!

Τρίτη εκδοχή, σαν να λέμε «τρίτος δρόμος για τον σοσιαλισμό». Στο τέλος μάθαμε ότι δεν υπήρχε καν δρόμος, επειδή δεν υπάρχει σοσιαλισμός. Εκείνο που υπήρχε ήταν ένα πυκνό στρώμα από αυταπάτες που έδιδε την ψευδαίσθηση μιας «πολιτικής πρότασης». Το ίδιο ισχύει και εδώ. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν αποτελεί στην πραγματικότητα πολιτική πρόταση, επειδή η αριστερά δεν αποτελεί πλέον πολιτική λύση για τη χώρα. Οι ψευδαισθήσεις διαλύθηκαν, καθώς συγκρούστηκαν με τις αυταπάτες μιας ηγεσίας, οι οποίες, αυταπάτες, έμοιασαν πολλές φορές με κοινές απάτες…

Η τρίτη εκδοχή είναι εκείνη που κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να ρίξουν τη ζαριά του Στέφανου Κασσελάκη, πιστεύοντας ότι θα ήταν μία κίνηση win - win. Αν ο Στέφανος κέρδιζε τις εντυπώσεις στην κοινωνία θα μπορούσαν να συνεχίσουν να ελέγχουν το κόμμα από το παρασκήνιο.

Αν ο Στέφανος έχανε, θα μπορούσαν να παίξουν το χαρτί της επανόδου του Αλέξη Τσίπρα. Δεν υπολόγισαν σωστά ένα πράγμα! Τον ίδιον τον Στέφανο Κασσελάκη. Ο Στέφανος είναι ανίκανος να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά ικανός να παίξει στα ίσια απέναντι στο αριστερό ιερατείο που επιχείρησε απλά να τον χρησιμοποιήσει. Με άλλα λόγια, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι διατεθειμένος να χάσει το εσωκομματικό παιγνίδι με κατεβασμένα τα χέρια και δίχως στο μεταξύ να υποδείξει τους πραγματικά υπαίτιους της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε μια πιθανότητα να «επιστρέψει», όταν ο κόσμος θα κουραζότανε από την παντοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το τελευταίο, η κόπωση του κόσμου, είναι αναπόφευκτη. Άγνωστο αν θα γίνει αυτή την τετραετία ή την επόμενη. Αν δηλαδή θα δοθεί η ευκαιρία και μιας τρίτης τετραετίας στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Εκείνο που δεν θα συμβεί πλέον είναι η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα. Κι αυτό διότι χρεώθηκε και το κεφάλαιο Στέφανος Κασσελάκης. Ο λογαριασμός επιστρέφει και δικαίως στον κ. Τσίπρα, ο οποίος, στο τέλος ήταν και εκείνος που επέτρεψε να υπάρξει αυτό το πολιτικό τσίρκο.

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]