Η ασφάλεια ήταν το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Το αυξημένο αίσθημα της ασφάλειας σε μια κοινωνία είναι το διαβατήριο για τον κόσμο της ανάπτυξης. Αυτό «πουλούσαν» όλες οι αυτοκρατορίες από την αρχή του κόσμου, ότι θα εξασφάλιζαν ασφάλεια για το εμπόριο και δικαιοσύνη. Σημασία έχει να ξέρει ο πολίτης ότι υπάρχει ένα κράτος που προστατεύει αυτόν και την περιουσία του. Μεγάλος πρόλογος για να σας πούμε ότι ο υπουργός ΠΡΟΠΟ τα έχει κάνει μαντάρα και έχει αφαιρέσει ένα από τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πρώτης τετραετίας Μητσοτάκη. 

Φταίει ο υπουργός ΠΡΟΠΟ που εισέβαλλαν τα ΚΝΑΤ στο αεροδρόμιο; Ασφαλώς και φταίει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ποιος άλλος μπορεί να φταίει που εκατοντάδες διαδηλωτές πέρασαν ανενόχλητοι σε έναν χώρο που δεν έπρεπε να περάσει ούτε κουνούπι; Αν δηλαδή οι διαδηλωτές αυτοί που θέλησαν να δοκιμάσουν εκείνη την ημέρα τις αντοχές και τις ανοχές του κράτους, «έπεφταν» πάνω σε ταξιδιώτες από το Τελ Αβίβ, θα ήμασταν τώρα πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο ή όχι;

Κι επειδή μπορεί κανείς να πει ότι «συμβαίνουν αυτά», θα σας πούμε ότι δεν συμβαίνουν, παρά μόνο σε κάτι απομακρυσμένες «δημοκρατίες» της Πουτινικής Ρωσίας. Και κάτι ακόμη σχετικό: Στη συνείδηση του ΚΚΕ η μάχη αυτή κερδήθηκε. Η είσοδος στο αεροδρόμιο είναι πλέον «κεκτημένο», όπως ήταν και το πανό στην Ακρόπολη. Θα ξαναμπούν στο αεροδρόμιο, όπως κρέμασαν και πάλι πανό στον ιερό βράχο.  

Και πριν το μελάνι στεγνώσει, ήρθε η εκδήλωση υπέρ της Χαμάς στο Σύνταγμα. Κι εκεί συνέβησαν δύο πράγματα: Το πρώτο ότι η ελληνική Πολιτεία δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει για πρώτη φορά στην Ιστορία μας την απρόσκοπτη αλλαγή των Ευζώνων στον Άγνωστο Στρατιώτη. Για πρώτη φορά! Και ποιανού δουλειά είναι αυτό;

Σίγουρα όχι του Κικίλια ή του Δένδια. Δουλειά της αστυνομίας είναι. Και την ίδια ώρα συμβαίνει το αδιανόητο. Διαδηλωτής «κατεβάζει» την ελληνική σημαία και στη θέση της ανυψώνει τη σημαία των Παλαιστινίων. Θα το έκανε, δηλαδή, αυτό κάποιος στη Γερμανία, στην Τουρκία ή στη Σαουδική Αραβία και θα ήταν ακόμη ελεύθερος και ωραίος! Ούτε μία ανακοίνωση δεν έγινε σχετικά από το ΠΡΟΠΟ. Για σύλληψη ούτε συζήτηση. Πολυτέλειες!  

Υπάρχει πρόβλημα. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να το αντιληφθεί. Και σίγουρα αυτό δεν αφορά την ίδια την αστυνομία. Είναι η ίδια αστυνομία που ήταν πριν 2 ή 4 χρόνια. Πολιτικό είναι το πρόβλημα και η κυβέρνηση θα πρέπει σύντομα να το δει. Επειδή η ασφάλεια ήταν από την πρώτη ημέρα ένα από τα πιο ισχυρά χαρτιά της κυβέρνησης Μητσοτάκη.  

Θανάσης Μαυρίδης 

[email protected]