Διώκεται ο γνωστός ανθρωπιστής Δημητράς

Διώκεται ο γνωστός ανθρωπιστής και διακινητής ιδεών κ. Παναγιώτης Δημητράς, γνωστός και ως εθνικός μηνυτής,  για εγκληματική οργάνωση και διευκόλυνση παράνομων μεταναστών. Δεν είστε υποχρεωμένοι να γνωρίζετε το ποιος είναι ο άνδρας, ούτε τις ΜΚΟ που έχει υπό τις οδηγίες του. Ο κ. Δημητράς δεν είναι ένοχος. Κατηγορούμενος είναι και έχει το τεκμήριο της αθωότητας. Ωστόσο! Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί στη χώρα μια κανονική βιομηχανία κάτω από την ομπρέλα του ανθρωπισμού.

Η ιστορία αυτή έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Όπως και η προσπάθεια που έγινε πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη για να στηθεί ένα τείχος προστασίας από αλληλέγγυους γύρω από το πρόσωπο του κ. Δημητρά. Αλλά η Δικαιοσύνη αγνόησε τις κραυγές απόγνωσης των επαγγελματιών των ΜΚΟ. Η μεθόδευση, πάντως, των ενεργειών της κάστας των ανθρωπιστών, στην προσπάθειά τους να σώσουν έναν δικό τους άνθρωπο, προκαλεί εντύπωση.

Ας διαβάσουμε προσεκτικά τι αναφέρει η δικογραφία, η οποία και αποτελεί τροφή για σκέψη. Πάρτε βαθιές ανάσες. Και παρακαλώ! Απαγορεύονται οι πτώσεις από συννεφάκια.

«Τον Ιούλιο του 2021 η Λιμενική Αρχή Κω ενημερώθηκε από στρατιωτικό φυλάκιο για την είσοδο φουσκωτής λέμβου με ικανό αριθμό παράνομων μεταναστών εντός ελληνικών χωρικών υδάτων με κατεύθυνση τις ακτές του νησιού. Στελέχη της Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στη συγκεκριμένη περιοχή και εντόπισαν την λέμβο κενή στην παραλία. Άμεσα ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό τους στην ξηρά. Συνέλαβαν δε τρεις Τούρκους φερόμενους ως διακινητές. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχημάτισε το Λιμενικό της Κω και εστάλη προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω στις 21.7.2021, με κοινοποίηση και στο Υπουργείο Ναυτιλίας, κυρίως εμπλεκόμενοι για κατ’ εξακολούθηση παράβαση του άρθρου 148 ΠΚ (Κατασκοπεία) και του άρθρου 187 ΠΚ (Εγκληματική Οργάνωση) είναι οι: «ημεδαπός δικηγόρος, πρόεδρος γνωστής ΜΚΟ Παναγιώτης Δημητράς, Τούρκος διακινητής “Fisher”, Οργανωτής-μεταφορέας Solide Tchinda του Pierre (συλληφθείς) και το Ιδρυτικό στέλεχος Ευρωπαϊκής ΜΚΟ Tommy Ohlsen».

Ταυτόχρονα η Λιμενική Αρχή έγινε αποδέκτης μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον επικεφαλής της ΜΚΟ «Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι» δικηγόρο Παναγιώτη Δημητρά, τα οποία περιλάμβαναν στοιχεία των Παράνομα Εισερχομένων Προσώπων (ΠΕΠ) και ατομικές φωτογραφίες τους που είχαν ληφθεί από τα σημεία στα οποία κρύβονταν, ενώ παράλληλα ο αποστολέας Π. Δημητράς απαιτούσε από τις Αρχές την ένταξή τους στις διαδικασίες ασύλου. Σημειώνεται ότι τα υπόψη μηνύματα απεστάλησαν στη Λιμενική Αρχή πριν από τον εντοπισμό των ΠΕΠ. Τα εν λόγω παράνομα εισερχόμενα πρόσωπα, υπήκοοι Καμερούν, εντοπίστηκαν από τις Αρχές και ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες υποδοχής και ταυτοποίησής τους.

Οι μετανάστες ανέφεραν σχετικά με την παράνομη μεταφορά τους από την Τουρκία στην Ελλάδα ότι είχαν καταβάλει σε Τούρκο διακινητή στην Τουρκία το ποσό των 800 δολαρίων έκαστος. Επίσης, ανέφεραν ότι ο οργανωτής της μεταφοράς τους που βρισκόταν στη βάρκα μαζί τους, κατόπιν εντολής του Τούρκου διακινητή στην Τουρκία, πριν από τον απόπλου από τα τουρκικά παράλια, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον προαναφερόμενο επικεφαλής της Ελληνικής ΜΚΟ και του γνωστοποίησε την ακριβή ώρα του απόπλου, το δρομολόγιο του ταξιδιού τους, καθώς και τα στοιχεία των μεταναστών.

Επιπροσθέτως, προ του απόπλου, ο Τούρκος διακινητής έδωσε στους ΠΕΠ οδηγία-εντολή να τραβούν βίντεο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους με σκοπό να τα στείλουν στο «Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι» ώστε να κατηγορήσουν την Ελλάδα σε περίπτωση που δεν κατάφερναν να φτάσουν στα ελληνικά παράλια.

Ο Τούρκος διακινητής, σύμφωνα με την αρχική συνεννόηση, ζήτησε από τον οργανωτή τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των ΠΕΠ καθώς και το σημείο άφιξής τους, προκειμένου να τα αποστείλει στον Π. Δημητρά προς επιβεβαίωση της άφιξής τους. Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα των παράνομα εισερχομένων προσώπων (ΠΕΠ), τελικά όταν έφτασαν στην παραλία της Κω, χωρίστηκαν και κρύφτηκαν, ο καθένας τραβούσε ατομική φωτογραφία από το σημείο όπου κρυβόταν και την έστελνε στον οργανωτή, ο οποίος μετά τις απέστειλε όλες στον επικεφαλής της «ανθρωπιστικής» ΜΚΟ Π. Δημητρά»

Άνευ σχολίων. Ή αλλιώς, τα σχόλια είναι δικά σας…

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]