Στέλεχος Amazon: Είναι μύθος ότι η τεχνολογία και τα ρομπότ αφαιρούν θέσεις εργασίας
Shutterstock
Shutterstock

Στέλεχος Amazon: Είναι μύθος ότι η τεχνολογία και τα ρομπότ αφαιρούν θέσεις εργασίας

Κορυφαίο στέλεχος της Amazon δήλωσε την Πέμπτη ότι είναι «μύθος» ότι τα ρομπότ και άλλες τεχνολογίες αφαιρούν θέσεις εργασίας από τους ανθρώπους.

Ο Στέφανο Λα Ροβέρε, διευθυντής παγκόσμιας ρομποτικής και μηχατρονικής στην Amazon, δήλωσε ότι, αντί να αντικαταστήσουν θέσεις εργασίας, η προηγμένη ρομποτική, η Τεχνητή Νοημοσύνη και άλλες τεχνολογίες ενισχύουν τους ρόλους των ανθρώπων.

Πρόσθεσε δε ότι η νέα τεχνολογία οδηγεί στη δημιουργία εντελώς νέων κατηγοριών θέσεων εργασίας.

«Είναι μύθος ότι η τεχνολογία και τα ρομπότ αφαιρούν θέσεις εργασίας», δήλωσε στο CNBC την Πέμπτη.

Η Amazon ανέφερε ότι η εισαγωγή νέων τεχνολογιών έχει ενισχύσει περισσότερες από 50.000 θέσεις εργασίας στα κέντρα εκπλήρωσης στην Ευρώπη.

Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει εγκαταστήσει περισσότερες από 1.000 νέες τεχνολογίες σε όλο το ευρωπαϊκό δίκτυο τα τελευταία πέντε χρόνια, με συνολική επένδυση άνω των 700 εκατ.ευρώ.

«Τα ρομπότ και η τεχνολογία βοηθούν τους υπαλλήλους μας ... μειώνοντας την απόσταση περπατήματος μεταξύ των αποστολών, αφαιρώντας τις επαναλαμβανόμενες κινήσεις ή [βοηθώντας] τους να σηκώνουν βαριά βάρη», σχολίασε ο Λα Ροβέρε.

«Τα τελευταία χρόνια, περισσότερες από 700 νέες κατηγορίες θέσεων εργασίας έχουν δημιουργηθεί με τη χρήση της τεχνολογίας», κατέληξε το στέλεχος της Amazon.