Η Αριστερά του χουλιγκανισμού 

Όσο πλησιάζουν οι ευρωεκλογές οι γνωστές φωνές που είχαν σιωπήσει μετά το 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ, άρχισαν να ξανακούγονται. Εμφανίζονται στο Διαδίκτυο, στους χώρους δουλειάς τους, εκεί όπου έχει επανέρθει το άβατο για την ΕΛΑΣ. 

1.Προχθές, οι γνωστοί - άγνωστοι επέδραμαν σε μια κάβα ποτών στα Εξάρχεια και την κατέστρεψαν. Εννοείται πως έφυγαν ανενόχλητοι. Το κίνητρό τους είχε υψηλά ιδανικά. Να μην εξευγενιστεί η γειτονιά. Οι άνθρωποι το λένε, δεν κρύβονται, σε αυτό συντείνουν όλες οι προσπάθειές τους και για το Μετρό και για τον λόφο του Στρέφη. Αλλά ας μην ανησυχούν. Για όλα αυτά φροντίζει ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος μάλλον από πολύ νωρίς έχει άλλες βλέψεις. Εν πάση περιπτώσει τα παιδιά έστειλαν το μήνυμά τους προς κάθε ενδιαφερόμενο επιχειρηματία που θέλει να κάνει την περιοχή ανθρώπινη. «Μην τολμήσεις, σε περιμένουμε». 

2.Διάβασα πως ένας «καλλιτέχνης» κατά τη διάρκεια την παράστασής του, τραγουδώντας και προφανώς αυτοσχεδιάζοντας, ζήτησε «μέσα σε ένα σάκο βάλτε Άδωνι και Πορτοσάλτε». Τον καλλιτέχνη δεν τον γνωρίζω και είναι λογικό διότι ανήκει στη νέα γενιά. Όμως το να προτρέπει με το τραγούδι του σε βιαιοπραγία κατά δύο δημοσίων προσώπων, πέραν από το αξιόποινο των λόγων του, αποκαλύπτει ένα μίσος και μια εχθροπάθεια που δεν ταιριάζουν με την καλλιτεχνική του φύση. Τώρα θα μου πείτε «για ποια καλλιτεχνική φύση μιλάς. Εδώ πρόκειται για χουλιγκανισμό». Φαίνεται πως ο συγκεκριμένος τραγουδιστής «ψαρεύει» κοινό στον γνωστό χώρο της χουλιγκανικής Αριστεράς. Αυτή που διέπρεψε την περίοδο των παχιών αγελάδων της περιόδου 2011—2023. 

3.Κατά την επίσκεψή του στον Βόλο ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε για τον Αχιλλέα Μπέο πως « τον έχω χεσμένο τελείως». Δε θα πω το κοινότοπο πως ο Αχιλλέας Μπέος είναι εκλεγμένος δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή και όλα τα σχετικά. Θα επισημάνω πως αυτή η φρασεολογία δεν ταιριάζει στο στυλ Κασσελάκη. Είναι ένας νέος άνθρωπος, αστός, καλοντυμένος και περιποιημένος, δεν κρύβεται για την προσωπική του ζωή και γενικά έχει ένα προφίλ πολιτισμένου ανθρώπου. Βρίζοντας δε γίνεσαι μάγκας ούτε τσαμπουκάς. Και το κυριότερο είναι λάθος να παίξεις μπάλα στο γήπεδο του αντιπάλου. Αυτό ακριβώς έκανε, βρίζοντας ο Στέφανος Κασσελάκης. 

Είναι τρία διαφορετικά περιστατικά που συνέβησαν μέσα σε 24 ώρες. Δεν αναφέρομαι στην καθιερωμένη σαββατιάτικη έξοδο από την Πολυτεχνειούπολη της γνωστής ομάδας κουκουλοφόρων που έκαψαν τρία αυτοκίνητα, διότι δεν αποτελεί είδηση, αλλά πράξη ρουτίνας. Είδηση θα ήταν το αντίθετο.

Είναι γνωστό, ο χουλιγκανισμός όταν τον ασκούν αριστερές συλλογικότητες βαφτίζεται ακτιβισμός. Έτσι νομίζουν πως τον καλλωπίζουν. Και οι πράξεις «ελαφριάς» τρομοκρατίας, όπως η εκ προθέσεως και η εξ ιδεολογίας καταστροφή ενός καταστήματος, αντιμετωπίζεται ακόμα από διαμορφωτές της κοινής γνώμης είτε με συμπάθεια είτε με συγκατάβαση. Στο κάτω - κάτω τι ήθελε ο κυρ- Παντελής και άνοιξε κάβα ποτών στα Εξάρχεια; Χάθηκαν οι άλλες περιοχές; Ρώτησε τον Χάρη Δούκα; 

Δια ταύτα, θα ξαναζήσουμε τις γνωστές ημέρες του Διαδικτυακού βόθρου και όχι μόνον, καθώς οι ευρωεκλογές πλησιάζουν. Οι χούλιγκαν της Αριστεράς αποθρασύνονται, μια και τώρα έχουν αποκτήσει και υψηλή προστασία.