«Ο Επιθεωρητής» του Γκόγκολ στον Άγιο Δημήτριο Αττικής
Shutterstock
Shutterstock

«Ο Επιθεωρητής» του Γκόγκολ στον Άγιο Δημήτριο Αττικής

Το σημαντικό έργο «Ο Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ ανεβάζει η Θεατρική Ομάδα Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγίου Δημητρίου (Σ.Ε.Π.Ε.Α.Δ.), στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 20ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου Αττικής. Με την αξιοποίηση της έμπνευσης και της σκηνοθετικής διεύθυνσης του Γιώργου Σαβουλίδη, η θεατρική ομάδα των εκπαιδευτικών δημιουργεί μια ανατρεπτική εκδοχή του κλασικού έργου, υπόσχοντας απρόβλεπτες στιγμές γέλιου και πολιτικής σάτιρας που ξεπερνά τα όρια του χώρου και του χρόνου.

Αναφορικά με την υπόθεση του έργου «Ο Επιθεωρητής», εκτυλίσσεται στον μικρόκοσμο μιας επαρχιακής πόλης της Ρωσίας, όπου ο Χλιεστακόφ, ένας απένταρος υπάλληλος, προκαλεί κωμικές καταστάσεις και παρεξηγήσεις, καθώς οι κάτοικοι πιστεύουν ότι είναι κυβερνητικός επιθεωρητής που έρχεται να αποκαλύψει τη διαφθορά και την απάτη στη διαχείριση των κρατικών υποθέσεων.

Το θεατρικό έργο του Γκόγκολ, που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1836, ξεκινά ως μια κωμωδία παρεξηγήσεων και εξελίσσεται σε μια οξύθυμη πολιτική σάτιρα που ξεπερνά τα όρια του χώρου και του χρόνου, προσφέροντας γέλιο χωρίς διδακτισμό.

Μέσα από μια ανατρεπτική προσέγγιση, αποκαλύπτεται η ανθρώπινη βλακεία, καταγράφεται η διαφθορά των θεσμών, η ματαιοδοξία των ισχυρών, η ανικανότητα των διοικούντων, η εκμετάλλευση των φτωχών, η δουλοπρέπεια και ο φόβος μπροστά στη δύναμη της εξουσίας.

Παραστάσεις πραγματοποιούνται στις 13 - 14 και 20 - 21 Απριλίου 2024 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 20ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου Αττικής. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Διαβάστε Περισσότερα