Τζάκρη υπέρ Κασσελάκη και κατά Φίλη: Είχε μιλήσει το Μάρτιο για «Πρέσπες του Αιγαίου»
eurokinissi
eurokinissi

Τζάκρη υπέρ Κασσελάκη και κατά Φίλη: Είχε μιλήσει το Μάρτιο για «Πρέσπες του Αιγαίου»

Σε «σαρδάμ εν τη ρύμη του λόγου» απέδωσε  η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη τον χαρακτηρισμό του Ψευδοκράτους ως κρατιδίου από τον υποψήφιο πρόεδρο του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη

«Πόσο σοβαρά μπορείς να μιλήσεις για εξωτερική πολιτική 48ωρες με δηλώσεις στο facebook ή με ένα ρηχό δημοσιογραφικό σχολιασμό των κινήσεων του Μητσοτάκη. Η εργαλειοποίηση των θεμάτων της εξωτερικής πολιτικής σε αυτό το διάλογο, γίνεται με κοινή συνθηματολογία και με αναζήτηση των προθέσεων του αντιπάλου», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον Σκάι.

Και συνέχισε:

«Αν κάποιος διαφωνεί με τον όρο πατριωτική αριστερά, που ξεκάθαρα βάζει ο κ. Κασσελάκης στο τραπέζι ή αν θεωρεί ότι δεν τίθεται αυτή, τότε να μας εξηγήσει γιατί τα θέματα της άμυνας, ήταν πεδίο πολιτικής επιρροής του αντιπάλου στις πρόσφατες εκλογές και κυρίως κάποιων εξ ημών που μιλούσαν για Πρέσπες  του Αιγαίου».

Φοράνε φουστανέλες για να χτυπήσουν τον Κασσελάκη

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σχετικά, υπενθύμισε ότι ο κ. Φίλης είχε μιλήσει για «Πρέσπες του Αιγαίου», λέγοντας πως το «χωριό είναι μικρό» και όταν «κάποιος μιλάει για διαπλοκή, παρακράτος, ξέρουμε για ποιον μιλάει».

«Τώρα κάποιοι να σιωπούν και να φοράνε τσαρούχια και φουστανέλα μόνο και μόνο για να χτυπήσουν τον Κασσελάκη», και πρόσθεσε ότι τα θέματα αυτά να τύχουν ενδελεχούς εξέτασης στο συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι επιπόλαιο, να χαρακτηρίζει κάποιος τον κ. Κασσελάκη αφελή και ότι δεν έχει πολιτικό λόγο» δεδομένης της ακαδημαϊκής του καριέρας και του επιχειρηματικού του στάτους

Επιμένει ότι έγινε συνάντηση με ΑΔΕΔΥ

Αναφορικά με τη συνάντηση Κασσελάκη με την ΑΔΕΔΥ, υποστήριξε ότι έγινε «άτυπα» παρά το γεγονός ότι οι συνδικαλιστική οργάνωση το διαψεύδει με ανακοίνωσή της. Η κ. Τζάκρη υποστήριξε πως «εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ ήταν στο γραφείο του κ. Κασσελάκη μια μέρα πριν την απεργία».

Πάντως, η ΑΔΕΔΥ, με ανακοίνωσή της το βράδυ της Πέμπτης διέψευσε ότι η εκτελεστική της επιτροπή συναντήθηκε με τον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, όπως ανέφερε ο ίδιος νωρίτερα μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Αιγάλεω.

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. διαψεύδει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα όσα μεταδίδουν ορισμένα ΜΜΕ για δήθεν συνάντησή της με τον υποψήφιο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κασσελάκη.


Τέτοια συνάντηση ουδέποτε έγινε. Η ΑΔΕΔΥ δεν εμπλέκεται στα εσωτερικά των κομμάτων, αλλά θεσμικά συναντάται με τους εκάστοτε αρχηγούς τους και όχι με υποψήφιους. Καλούμε τα ΜΜΕ που μετέδωσαν την “είδηση” να αποκαστήσουν την αλήθεια για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κασσελάκης, αναφερόμενος στο εργασιακό νομοσχέδιο, υποστήριξε ότι «προφανώς είναι κάτι απαράδεκτο (το εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης) και χθες συναντήθηκα με την ΑΔΕΔΥ και τους φορείς, συνειδητοποιώντας τις μεγάλες αδικίες που γίνονται στα εργασιακά».