Τα «γυρνάει» ο Στ. Κασσελάκης για τη Χαμάς μετά τη παρέμβαση του Ν. Κατς

Τα «γυρνάει» ο Στ. Κασσελάκης για τη Χαμάς μετά τη παρέμβαση του Ν. Κατς

Η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση 100%, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης αργά το βράδυ της Τετάρτης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Action 24, μετά την παρέμβαση του Ισραηλινού πρέσβη στην Ελλάδα Νόαμ Κατς ο οποίος άσκησε σκληρή κριτική προς το πρόσωπό του για τη χθεσινή αναφορά του ότι «μέρος της Χαμάς πραγματοποιεί τρομοκρατικές ενέργειες».  

«Αναφέρθηκα στις δραστηριότητες της Χαμάς. Μια ομάδα που μέσα σε αυτές τις δραστηριότητες περιλαμβάνονται και οι τρομοκρατικές επιθέσεις, είναι τρομοκρατική οργάνωση. De facto. Εάν ένα κομμάτι - για οπουδήποτε λόγο - καλύπτει ανθρωπιστικές ανάγκες, αυτό το κομμάτι πρέπει να το αναλάβει η Δύση» είπε ο κ. Κασσελάκης, επιχειρώντας να αποσοβήσει το ατόπημά του.

Ακολούθως, στη διευκρίνιση του δημοσιογράφου του Action24 ότι «δίπλα από τη Χαμάς μπαίνει η λέξη τρομοκρατική οργάνωση», ο ίδιος απάντησε: «100% ναι», παραδεχόμενος την ορθότητα της παρέμβασης του πρέσβη του Ισραήλ.

Λίγες ώρες νωρίτερα, είχε προηγηθεί η αντίδραση Νόαμ Κατς, ο οποιος και επισήμανε πως τις αναφορές του για τη Χαμάς είναι «σαν να ισχυρίζεται κάποιος ότι μόνο ένα μέρος του ISIS είναι τρομοκράτες». 

Ο πρέσβης του Ισραήλ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ» τόνισεπρος τον Στέφανο Κασσελάκη πως η Χαμάς, «είναι μια γενοκτονική, δολοφονική τρομοκρατική οργάνωση από τα κορυφαία κλιμάκια της μέχρι τη βάση της» και ότι «οι διδαχές και οι ενέργειες των ηγετών της αποκαλύπτουν την πραγματική τρομοκρατική φύση της».

Μάλιστα, για του λόγου το αληθές ο Νόαμ Κατς παρέθεσε και το πρόσφατο βάρβαρο βίντεο της Χαμάς με τις ομήρους Ισραηλινές γυναίκες που εμφανίζονται κακοποιημένες σωματικά από τους τρομοκράτες υπογραμμίζοντας πως «αυτή είναι η βαρβαρότητα που αντιπροσωπεύει η Χαμάς».

Αναλυτικά στην ανάρτησή του ο πρέσβης του Ισραήλ ανέφερε:  

«Άκουσα μέρος της συνέντευξης του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης στην τηλεόραση του Alpha. Ο ισχυρισμός ότι «μέρος της Χαμάς πραγματοποιεί τρομοκρατικές ενέργειες» είναι σαν να ισχυρίζεται κάποιος ότι μόνο ένα μέρος του ISIS είναι τρομοκράτες. Η Χαμάς, είναι μια γενοκτονική, δολοφονική τρομοκρατική οργάνωση από τα κορυφαία κλιμάκια της μέχρι τη βάση της. Όλοι είναι υπεύθυνοι για τη φρικτή σφαγή στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Οι δηλώσεις, οι διδαχές και οι ενέργειες των ηγετών της αποκαλύπτουν την πραγματική τρομοκρατική φύση της. Αν κάποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για ένα καλύτερο μέλλον για την περιοχή, τόσο για το Ισραήλ όσο και για τους Παλαιστίνιους, η Χαμάς δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι μέρος της. Αυτή είναι η βαρβαρότητα που αντιπροσωπεύει η Χαμάς. Αυτές οι γυναίκες είναι ακόμα αιχμάλωτες». 

Το νέο βίντεο κακοποίησης αιχμαλώτων από τη Χαμάς

Βίντεο με πέντε Ισραηλινές γυναίκες, μέλη των IDF, που απήχθησαν από την τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς την ημέρα της επίθεσής της στο Ισραήλ, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων.

Το βίντεο, το οποίο περιέχει σκληρές εικόνες, καθώς φαίνεται ότι οι πέντε γυναίκες έχουν δεχθεί σωματική κακοποίηση, τραβήχτηκε από κάμερες σώματος που φορούσαν οι τρομοκράτες της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου, όταν επιτέθηκαν στη βάση Ναχάλ Οζ, κοντά στα σύνορα με τη Γάζα.

Σε αυτό εμφανίζονται οι Λίρι Άλμπαγκ, Καρίνα Αρίεβ, Αγκάμ Μπέργκερ, Ντανιέλα Γκίλμποα και Νάαμα Λέβι, ενώ ακούγονται οι φωνές των τρομοκρατών να τις απειλούν λέγοντας ότι «τα αδέλφια μας σκοτώθηκαν εξαιτίας σας. Θα σας σκοτώσουμε», ενώ ένας εξ αυτών να τις δείχνει τονίζοντας: «αυτές είναι οι κοπέλες που μπορούν να μείνουν έγκυες».

Στα πλάνα, οι νεαρές γυναίκες, όλες τους αιφνιδιασμένες και κάποιες αιμόφυρτες, εικονίζονται δεμένες, να μεταφέρονται σε ένα τζιπ. «Έχω φίλους στην Παλαιστίνη» ακούγεται να λέει στα αγγλικά μία από τις νεοσύλλεκτες, η 19χρονη Ναάμα Λέβι. Ένας από τους ενόπλους ακούγεται να της απαντά, φωνάζοντας, στα αραβικά: «Είστε σκυλιά! Θα σας πατήσουμε, σκυλιά». Ένας άλλος ένοπλος λέει σε μια από τις ομήρους: «Είσαι όμορφη».

Το Φόρουμ αναφέρει ότι το βίντεο - το οποίο δημοσίευσαν οι Times of Israel - είναι «η πραγματικότητα [των πέντε αυτών γυναικών] και άλλων 123 ομήρων εδώ και 229 ημέρες», προθέτοντας ότι αποδεικνύει, επίσης, την «αποτυχία του έθνους να φέρει πίσω τους ομήρους».

«Η ισραηλινή κυβέρνηση δεν πρέπει να σπαταλήσει ούτε μια στιγμή ακόμη - πρέπει να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σήμερα», υπογραμμίζει.