Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη - Βαρθολομαίου στην Ελβετία: Στο «μενού» η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης

Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη - Βαρθολομαίου στην Ελβετία: Στο «μενού» η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη στην Ουκρανία, στο Μπέργκενστοκ της Ελβετίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στο Πατριαρχείο, ενώ εκφράστηκε ικανοποίηση για το γεγονός ότι υπάρχει θετική κινητικότητα για το ζήτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Βαρθολομαίο για την πρόθεσή του να επισκεφθεί το επόμενο διάστημα την Κωνσταντινούπολη για ζητήματα που αφορούν στο Πατριαρχείο και στην ομογένεια.

Σήμερα η τοποθέτηση του Κυρ. Μητσοτάκη στην Ολομέλεια για την επισιτιστική ασφάλεια

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται από χθες Σάββατο στην Ελβετία για τη Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη στο θέρετρο του Μπέργκενστοκ, στην οποία συμμετέχουν περίπου 90 αρχηγοί κρατών, κυβερνήσεων και οργανισμών, περιλαμβανομένων σχεδόν όλων των ηγετών της ΕΕ.

Κατά την πρώτη ημέρα της Διάσκεψης, ο πρωθυπουργός έλαβε μέρος στις εργασίες και στη συνέχεια είχε τετ-α-τετ  με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Roberta Metsola, ενόψει της Συνόδου ηγετών του ΕΛΚ που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, λίγες ώρες πριν το άτυπο δείπνο των ηγετών της ΕΕ, όπου θα συζητηθούν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τα σημαντικά ευρωπαϊκά αξιώματα.

Πριν από το δείπνο, οι ηγέτες συγκεντρώθηκαν για την οικογενειακή φωτογραφία, με τον πρωθυπουργό να λαμβάνει τη θέση ανάμεσα στην Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Kamala Harris, η οποία συμμετέχει στη Διάσκεψη αντί του Προέδρου Biden, και την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, και πίσω από τους δύο συνδιοργανωτές, τον Πρόεδρο Zelenskyy της Ουκρανίας και την Πρόεδρο της Ελβετίας Viola Amherd.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι προγραμματισμένο να τοποθετηθεί σήμερα στην ολομέλεια, ενώ θα έχει παρέμβαση και στην ομάδα εργασίας για τη θεματική της επισιτιστικής ασφάλειας.