Στ. Παπασταύρου: Στόχος μια διαρκώς αναπτυσσόμενη οικονομία σε μια ψηφιακή και πράσινη εποχή
Eurokinissi
Eurokinissi

Στ. Παπασταύρου: Στόχος μια διαρκώς αναπτυσσόμενη οικονομία σε μια ψηφιακή και πράσινη εποχή

«Πολιτική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας είναι μια διαρκώς αναπτυσσόμενη οικονομία, με ισχυρό κοινωνικό πρόσωπο, σε μια σύγχρονη, ψηφιακή και πράσινη εποχή», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε πάνελ που διεξήχθη στο πλαίσιο του συνεδρίου του ΕΛΚ με θέμα «Road to Recovery».

Όπως είπε ο Στ. Παπασταύρου «Η Νέα Δημοκρατία στην Ελλάδα ήταν και είναι το κατ’ εξοχήν και το μοναδικό σταθερά φιλοευρωπαϊκό κόμμα».

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι για πρώτη φορά αποκτά η Ελλάδα Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.

Όπως εξήγησε, «βασικός στόχος της Εθνικής Στρατηγικής είναι η διπλή σύγκλιση, δηλαδή η υλοποίηση οριζόντιων και στοχευμένων δράσεων να επιφέρει απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα ως προς τη σταθερή μείωση -με στόχο την εξάλειψη- των διαφορών που υφίστανται σε βάρος των ατόμων με αναπηρία στους σχετικούς εθνικούς και ευρωπαϊκούς δείκτες, που αφορούν τα άτομα με αναπηρία και τον γενικό πληθυσμό εντός της Χώρας, καθώς και τα άτομα με αναπηρία εντός της Χώρας και τα άτομα με αναπηρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά μέσο όρο».

«Η Ελλάδα δεν θα ξαναβρεθεί σε παρόμοια με της περασμένης δεκαετίας κρίση, γιατί έχουμε αποφασίσει να ενσωματώσουμε στην πράξη έναν μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχεδιασμό. Έχει γίνει σαφές σε όλους πια ότι μόνο αν σχεδιάζεις το σήμερα με γνώμονα το αύριο, μπορείς να πετύχεις», σημείωσε.

Αναφερόμενος στο foresight, υπογράμμισε ότι «στόχος μας στο άμεσο μέλλον κάθε νομοσχέδιο που θα έρχεται στο Κοινοβούλιο, να αξιολογείται και με βάση τις διαπιστώσεις του μακροπρόθεσμου στρατηγικού σχεδιασμού. Το ΕΛΚ και η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πρωτοστατεί στον τομέα του foresight, ενώ η χώρα μας έλαβε πρόσφατα τα εύσημα του αρμόδιου Επίτροπου Σέφκοβιτς».

«Το δίλημμα των Ευρωεκλογών είναι ξεκάθαρο: με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και όσους πάνε την Ευρώπη μπροστά ή με τις δυνάμεις που επενδύουν στον λαϊκισμό».