Στ. Καλαφάτης: «Δεν μπορούμε οι Μακεδόνες να πούμε «Μακεδόνες» τους Σκοπιανούς»

Στ. Καλαφάτης: «Δεν μπορούμε οι Μακεδόνες να πούμε «Μακεδόνες» τους Σκοπιανούς»

«Δεν ψηφίζουμε την κύρωση της Συμφωνίας. Δεν παίζουμε με τα εθνικά μας ζητήματα» τόνισε, μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση του, απόψε, ο βουλευτής Α'' Θεσσαλονίκης και αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Δεν μπορούμε οι Μακεδόνες να πούμε «Μακεδόνες» τους Σκοπιανούς. Δεν μπορούμε οι Έλληνες να διαγράψουμε την ιστορία δυόμισι χιλιάδων χρόνων. Δεν μπορούμε να δεχτούμε λύση που σφετερίζεται όνομα, εθνότητα και γλώσσα» τόνισε ο κ. Καλαφάτης.

Ο κ. Καλαφάτης κατέκρινε τη συμφωνία, στο σύνολο και σε επιμέρους σημεία της. Για τη ρηματική διακοίνωση της γειτονικής χώρας επεσήμανε ότι οι ψηφισμένες τροπολογίες «μιλούν για «μακεδονικό λαό», για Αλβανούς, για Τούρκους και άλλους», σημειώνοντας ότι οι αναφορές αυτές «δεν αφορούν υπηκοότητα», αλλά «αφορούν εθνότητα» και πρόσθεσε: «Δεν θέτουν σε αμφισβήτηση την αναγνώριση «μακεδονικής» εθνότητας. Την επιβεβαιώνουν».

Ο κ. Καλαφάτης υποστήριξε ότι εάν κυρωθεί η συμφωνία «θα ακούμε παντού τους εταίρους και τους συμμάχους μας να καλωσορίζουν τον «Μακεδόνα» πρωθυπουργό και όχι τον πρωθυπουργό της «Βόρειας Μακεδονίας», να γίνεται λόγος για «μακεδονικό» λαό και με το πέρασμα των χρόνων να επικρατεί το «Μακεδόνες». Ανέφερε, ότι οι κυβερνώντες, «αντί να αξιοποιήσουν το κεκτημένο του Βουκουρεστίου, έγιναν βολικοί σε ξένα συμφέροντα», ότι «έδωσαν στους Σκοπιανούς όλα όσα ζητούσαν», ότι «έγιναν κυβέρνηση αποστατών με δεκανίκια και προσπαθούν τώρα με συνοπτικές διαδικασίες να βιάσουν τη βούληση του ελληνικού λαού» και συνέχισε:

«Για μας λοιπόν -και θα το πω όπως το 'πε ο Κώστας Καραμανλής- η ιστορία δεν διαγράφεται και δεν ξαναγράφεται. Για μας -και θα το πω, όπως το 'πε ο Κυριάκος Μητσοτάκης- η παρακαταθήκη της Μακεδονίας είναι ελληνική. Και η παρακαταθήκη αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη».

Ο κ. Καλαφάτης επέκρινε τους χειρισμούς της κυβέρνησης και απέναντι στις «προκλήσεις» της Αλβανίας και στα «σχέδια» της Τουρκίας, στην οικονομία, στην παιδεία, στην υγεία, τη δημόσια ασφάλεια και ξεκαθάρισε τη θέση της ΝΔ για το άρθρο 3 του Συντάγματος και τις σχέσεις κράτους και εκκλησίας.

«Ο ίδιος ο πρωθυπουργός διακήρυξε πως θα αλλάξουν το άρθρο 3 του Συντάγματος για να επιβάλουν θρησκευτική ουδετερότητα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται» είπε ο κ. Καλαφάτης και υπογράμμισε : «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε μια τέτοια τροποποίηση… Τους λέμε ότι ο Ελληνισμός και ο Χριστιανισμός είναι αδέλφια δίδυμα».

Ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε ότι «η χώρα χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση, με όραμα, πρόγραμμα και σχέδιο» και ότι «απέναντι στις κραυγές και τις ύβρεις» το κόμμα του αντιτάσσει «τη στρατηγική του μεσαίου χώρου» και αναδεικνύει «τη δύναμη της εθνικής ενότητας». «Σε κάθε περίπτωση απορρίπτουμε τα άκρα και τις ακρότητες. Λέμε όχι στους νεοναζί, που καπηλεύονται τις ευαισθησίες και την οργή των Ελλήνων. Όχι, όμως, και στον αριστερόστροφο, τον πιο επικίνδυνο, φασισμό» είπε ο βουλευτής και κλείνοντας την ομιλία του, ανέφερε : «Ραντεβού στην Αθήνα, ραντεβού στο Σύνταγμα».

Σε γραπτό μήνυμα του προς την εκδήλωση ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, επέκρινε τη Συμφωνία των Πρεσπών και τους χειρισμούς της κυβέρνησης και μεταξύ άλλων, τόνισε : «Στην επικείμενη ψηφοφορία για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, όποιος βουλευτής στηρίξει τις καταστροφικές επιλογές των κ. κ. Τσίπρα -Καμμένου, την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας, αναλαμβάνει την ευθύνη απέναντι στους Μακεδόνες και όλους τους Έλληνες, απέναντι στην ιστορία».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτογραφία: initme.news