Ανακοινώνει υποψηφιότητα η Ολ. Γεροβασίλη
Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοινώνει υποψηφιότητα η Ολ. Γεροβασίλη

Στις 7 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η ομιλία της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία και αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της για την προεδρία, στο 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όλες οι πληροφορίες και οι διεργασίες που πραγματοποιούνται στο παρασκήνιο συγκλίνουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τηρεί σιγή ιχθύος και δεν έχει προβεί σε καμία δήλωση μέχρι στιγμής, πέραν μόνο μιας ανάρτησης στην οποία ενημερώνει ότι θα μιλήσει στις 19:00 από το βήμα του Συνεδρίου.

Η υποψηφιότητά της φαίνεται ότι θα συγκεντρώσει την υποστήριξη ενός μεγάλου κομματιού, των παραδοσιακών στελεχών της Κουμουνδούρου, από αυτό που ονομάζαμε στο παρελθόν, επί ηγεσίας Τσίπρα, προεδρικούς.

Παρότι συζητιούνται ακόμη άλλα ονόματα για την ηγεσία, που θα μπορούσαν να αντιπαρατεθούν με τον Στέφανο Κασσελάκη, αυτή τη στιγμή προκύπτει σχεδόν με βεβαιότητα μόνο η υποψηφιότητα της κ. Γεροβασίλη.

Όλα δείχνουν πως από το στρατόπεδο που αντιπολιτεύεται τον Στέφανο Κασσελάκη υπάρχει μια στρατηγική. Επικεντρώνεται σε ένα κεντρικό πρόσωπο το οποίο θα αντιπαρατεθεί με τη σημερινή ηγεσία και όχι σε διαφορετικούς διεκδικητές, εξού και η χθεσινή δήλωση του Διονύση Τεμπονέρα από το βήμα του συνεδρίου πως «η αριστερά δεν παράγει μεσσίες ή ήρωες και αν χρειαστεί για το κοινό καλό θα παραμερίσω»

Η δήλωση έγινε την ίδια ημέρα που η αντιπρόεδρος της Βουλής συναντήθηκε με τον Διονύση Τεμπονέρα και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, η Ο. Γεροβασίλη συνομίλησε και με τον Αλ. Τσίπρα και έλαβε διαβεβαιώσεις πως ο πρώην πρόεδρος του κόμματος θα προχωρήσει σε δημόσια δήλωσης στήριξής της.

Το βράδυ της Πέμπτης, όπως έγινε γνωστό, υπήρξε σύσκεψη στην οποία μετείχαν ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Νίκος Παππάς, ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Κώστας Ζαχαριάδης, η Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αλλά και οι γραμματείς του κόμματος Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης, με στόχο να υπάρξει «ενιαία έκφραση» σε μια κοινή υποψηφιότητα. Στη σύσκεψη κλήθηκε και η Ο. Γεροβασίλη ως πρόσωπο που μπορεί να ενώσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πώς διαμορφώνονται οι συσχετισμοί

Πιστά στον Στ. Κασσελάκη παραμένουν στελέχη που τον στήριξαν και στις εσωκομματικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, όπως ο Ευάγγελος Αποστολάκης, η Θεοδώρα Τζάκρη, η Νίνα Κασιμάτη, η Ρένα Δούρου, η Δώρα Αυγέρη, η Ραλλία Χρηστίδου, ο Πέτρος Παππάς, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο Βασίλης Κόκκαλης, η Ολυμπία Τελιγιορίδου, η Έλενα Ακρίτα, ο Όθων Ηλιόπουλος, ο Κώστας Μπάρκας, ο Χαράλαμπος Μαμουλάκης, ο Σίμος Β. Κεδίκογλου, ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης, η Ράνια Θρασκιά, η Αθηνά Λινού και η Γιώτα Πούλου.

Την υποψηφιότητα Γεροβασίλη, εφόσον ανακοινωθεί, φαίνεται ότι στηρίζουν πρόσωπα που βρίσκονταν κοντά στον Αλ. Τσίπρα καθώς και στελέχη έχουν έρθει σε ρήξη με τον Στ. Κασσελάκη. Στο στρατόπεδο των πάλαι ποτέ προεδρικών περιλαμβάνονται Κατερίνα Νοτοπούλου, Θ. Ξανθόπουλου, Δ. Καλαματιανός, Γ. Σαρακιώτης αλλά και ο Γ. Καραμέρος.

Ερωτηματικά για την τελική στάση τους, καθώς ακόμα δεν έχουν αποσαφηνίσει τις προθέσεις τους είναι οι Χρ. Γιαννούλης, Κ. Μάλαμα Ανδ. Παναγιωτόπουλος Γ. Γαβρήλος, Μίλτος Ζαμπάρας Καλ. Βέττα, Γ. Ψυχογιός και Γ. Παπαηλιού