Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ: Τα παιδιά της ομάδας Ρομποτικής «Ζήνων» συνδυάζουν σχολείο και καινοτομία

Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ: Τα παιδιά της ομάδας Ρομποτικής «Ζήνων» συνδυάζουν σχολείο και καινοτομία

Συνάντηση με μαθητές της δραστήριας ομάδας ρομποτικής του 1ου ΕΠΑΛ Διονύσου «ΖΗΝΩΝ» είχε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο ΜΑΚΙ Παναγιώτη Κόλλια. Τρία από τα μέλη της ομάδας, ο Σπύρος, η Θεοδώρα και ο Γιώργος μίλησαν για την αγάπη τους για τη ρομποτική, αλλά και για τους στόχους τους μετά τις πανελλήνιες.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εξιστόρησαν τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας τους, η οποία και συμμετείχε σε τρεις δράσεις στην Αττική, στο 8ο Παναρσακειακό Μαθητικό Συνέδριο, διαδικτυακά στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς και στο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Πέλλα.

Στο Φεστιβάλ, μάλιστα, οι τρεις μαθητές συμμετείχαν με κατασκευή που αναπαριστά τις συνθήκες σε έναν πλημμυρισμένο δρόμο, με αφορμή το υπαρκτό πρόβλημα της περιοχής του σχολείου.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου δήλωσε: «Σήμερα, συνάντησα τα παιδιά της Ομάδας Ρομποτικής «Ζήνων». Τρία νέα παιδιά που έχουν συνδυάσει τη σχολική τους ζωή με την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες.

Μιλήσαμε για τους στόχους τους, αλλά και για τη ρομποτική που στη χώρα μας αναπτύσσεται ραγδαία, με το Δημόσιο σχολείο πλέον να παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτήν την ανοδική πορεία.

Τους ευχαριστώ για την πολύ ωραία συζήτηση που είχαμε και τους εύχομαι κάθε επιτυχία».