Πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ: Συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ ο διασώστης που μίλησε στον Τσίπρα για τα ασθενοφόρα
Eurokinissi
Eurokinissi

Πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ: Συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ ο διασώστης που μίλησε στον Τσίπρα για τα ασθενοφόρα

Στην καταγγελία ότι ο διασώστης με τον οποίο συνομίλησε ο Αλέξης Τσίπρας την περασμένη Πέμπτη στο Λαϊκό Νοσοκομείο για το για την κατάσταση με τα ασθενοφόρα είναι επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ, προχώρησε ο πρόεδρος του σωματείου, Γιώργος Μαθιόπουλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, τόνισε πως «η συζήτηση που έχει ξεκινήσει για τις ασθένειες του ΕΚΑΒ, δεν πρέπει να γίνει πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης» και υπογράμμισε: «Θα το πω, δεν γίνεται να βλέπω τον κ. Τσίπρα να κάνει όλως τυχαίως συνάντηση με διασώστη και να του λέει ότι ήρθε για 4 χρόνια η καταστροφή και ο διασώστης αυτός να είναι επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΚΑΒ. Αυτά είναι απαράδεκτα».

«Δεν μπορεί να κομματικοποιούμε το πρόβλημα. Δεν μπορεί να βγαίνουν και να λένε ότι είχαμε 85 ασθενοφόρα πριν από 4 χρόνια στην Αττική ενώ έχουμε 50-60 καθημερινά από το 2010» πρόσθεσε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ.

Ο κ. Μαθιόπουλος σημείωσε ότι «αυτό που λέμε είναι να γίνουν άμεσα προσλήψεις 1200 διασωστών για να καλύψουμε τα σοβαρά κενά σε διάφορες περιοχές της χώρας» προσθέτοντας ότι «έχουμε κοστολογήσει ότι χρειάζονται 17 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο».

Ειδικά, δε, για τα ασθενοφόρα είπε ότι ο τελευταίος διαγωνισμός έγινε το 2004, ότι στην Αττική «κινούμαστε με τις δωρεές» και ότι «σε καθημερινή βάση έχουμε 30-40 ασθενοφόρα που ακινητοποιούνται επειδή λειτουργούν επί 24ωρης βάσεως».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 10:20 του βίντεο:

 

Η συνομιλία Τσίπρα με διασώστη

Τη συνομιλία του με τον διασώστη του ΕΚΑΒ, που όπως αποδείχθηκε είναι συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ, είχε παρουσιάσει σε βίντεο που ανήρτησε στον λογαριασμό του στα social media, ο Αλ. Τσίπρας.

«"Φωνάζουμε τέσσερα χρόνια" λέει ο εργαζόμενος στο ασθενοφόρο. "Από 9 οχήματα έχουμε 4", επισημαίνει. "Τα περισσότερα ασθενοφόρα είναι στα συνεργεία". Αυτό θα αλλάξουμε. Με 15.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ. Με ενίσχυση όλων των δομών Υγείας. Γιατί αυτό σημαίνει μια Ελλάδα Δίκαιη με ευημερία για όλους», είχε γράψει στην ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Διαβάστε επίσης:

ΕΚΑΒ για όλους και παντού