Πολάκης για Τσακαλώτο, Σκουρλέτη: «Από μένα «ΑΝΟΧΗ» και «ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ» τέλος!»

Πολάκης για Τσακαλώτο, Σκουρλέτη: «Από μένα «ΑΝΟΧΗ» και «ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ» τέλος!»

Ευθεία επίθεση στα στελέχη της Ομπρέλας εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης με αφορμή το χάος που επικράτησε μετά την ομιλία Τσίπρα και τη σύγκρουση μεταξύ Σκουρλέτη - Τζανακόπουλου για τη διαδικασία της ψηφοφορίας για το καταστατικό του κόμματος. Δείχνοντας Σκουρλέτη, Τσακαλώτο σε ανάρτησή του κάνει λόγο για «στήσιμο» και δηλώνει ότι «από μένα «ΑΝΟΧΗ» και «ΑΝΩΤΕΡΩΤΗΤΑ» τέλος!»

Το τελευταίο διάστημα ο Παύλος Πολάκης είχε… σιωπήσει σχετικά με τα εσωκομματικά αποφεύγοντας επιμελώς να ρίξει λάδι στην εσωκομματική φωτιά, που όμως φαίνεται συνεχίζει να καίει και μετά το συνέδριο, όπου η πρόταση Τσίπρα για εκλογή αρχηγού και κεντρικής επιτροπής πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία.

Άλλωστε, η πρόταση επί της ουσίας ήταν η αφορμή και όχι η αιτία της αντίδρασης των στελεχών της Ομπρέλας αφού το ζήτημα είναι και ιδεολογικό ως προς τη στροφή που επιδιώκει ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να συγκλίνει με το ΚΙΝΑΛ και τα στελέχη του μήπως και πετύχει μια προοδευτική κυβέρνηση ελέω απλής αναλογικής, και επί σχετικό με τους πασοκογενείς και τους γεφυροποιούς που τείνουν να κυριαρχήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τη συνεργασία τους με τους προεδρικούς.

Οι αποδοκιμασίες στελεχών της Ομπρέλας κατά τη διάρκεια των ομιλιών τους έδειξε ότι τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τελειώσουν έτσι απλά. Όπως και το γεγονός πως τα στελέχη της Ομπρέλας επέλεξαν να θέσουν θέμα διαδικαστικό καταθέτοντας μια τροπολογία σχετικά με την έγκριση του καταστατικού μέσα από το στήσιμο μιας κάλπης.

Η σύγκρουση Τζανακόπουλου Σκουρλέτη χαρακτηριστική. Όπως και η παρέμβαση Τσακαλώτου. Σε σημείο που ανάγκασαν τον Αλέξη Τσίπρα να ανέβει εκ νέου στο βήμα προκείμενου να… ηρεμήσουν τα πνεύματα και να δοθεί μια λύση.

Όμως η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη δείχνει τι ακριβώς συμβαίνει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κυρίως ότι απέτυχε παταγωδώς η προσπάθεια να εμφανιστεί ενωμένο και έτοιμο να αναλάβει τις… τύχες της χώρας, όπως περιγράφεται στο αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα και των πραιτωριανών του κόμματος.

Η ευθεία επίθεση, τα περί στησίματος σχετικά με την απογευματινή ανοιχτή σύγκρουση και οι καταγγελίες του πως Σκουρλέτης Τσακαλώτος και άλλα στελέχη της Ομπρέλας τα κάνουν αυτά προς όφελος των «πετσοταισμένων» όπως τα αποκαλεί, Μέσων Ενημέρωσης, σε συνδυασμό με τις ανοιχτές απειλές επιβεβαιώνουν πως το σήριαλ στον ΣΥΡΙΖΑ θα έχει συνέχεια.

«Θα προχωρήσουμε ενωμένοι με αυτούς που ΘΈΛΟΥΝ και ΜΠΟΡΟΥΝ» καταλήγει ο Παύλος Πολάκης θυμίζοντας τη σχετική ρήση και της αδελφής του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσφατο παρελθόν…

Αναλυτικά η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη: