Παρωδία αντιπολίτευσης
Eurokinissi
Eurokinissi

Παρωδία αντιπολίτευσης

Το πρόβλημα δεν είναι πως έχουμε μια παρωδία αντιπολίτευσης, αλλά το γεγονός πως διάφοροι κύκλοι προετοιμάζουν το «κλίμα» για μία επανάληψη των πλατειών της «αγανάκτησης», αυτή τη φορά με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη.

Ήδη κάποιοι χαροκαμένοι γονείς σε ένα νομό της Βόρειας Ελλάδας διατύπωσαν την απαίτηση να μην παραστεί στην παρέλαση η τοπική βουλευτής της ΝΔ, φέρνοντας στο νου τις αποτρόπαιες εικόνες με τον προπηλακισμό του τότε προέδρου της Δημοκρατίας, του αείμνηστου Παπούλια.

Λάδι στη φωτιά, έριξε δημοσίευμα στη ναυαρχίδα του ολιγαρχικού ομίλου, από το οποίο δεν μάθαμε κάτι καινούργιο. Αυτά που περιγράφονται τα γνωρίζαμε ήδη από πέρσι και, όπως αποδεικνύεται και από τις απαντήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Ωστόσο, ο μεν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, κ. Ανδρουλάκης, σπεύδει να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, την οποία τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης άλλα ασμένως, όπως η Νέα Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ σπεύδουν να ασπαστούν και, άλλα ασθμαίνοντας θα τη στηρίξουν για να μη μείνουν πίσω, όπως η Ελληνική Λύση.

Το σκηνικό είχε στηθεί από καιρό με τη βοήθεια χαροκαμένων ανθρώπων, οι οποίοι όσο πόνο κι αν κουβαλούν μέσα τους για πάντα, δεν έχουν καμιά εξουσιοδότηση να ζητούν κατάργηση νόμων, παραπομπή πολιτικών κ.λπ. Για όλα αυτά τα ζητήματα, υπάρχουν οι σχετικές διαδικασίες και νόμοι που χειρίζονται οι φυσικοί δικαστές.

Ταυτόχρονα, είχαμε ένα ακόμη τραγελαφικό επεισόδιο με τον κ. Κασσελάκη, ο οποίος ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησης και την προκήρυξη εκλογών, υπό την εποπτεία «διεθνών παρατηρητών». Αναρωτιέμαι φωναχτά: έχει συμβούλους, μιλάει με κάποιους πριν ανοίξει το στόμα του; Έχει ξεφυλλίσει κανένα βιβλίο ιστορίας για να δει πως διοργανώνονται οι εκλογές εδώ και μισό αιώνα στη χώρα μας; Είπαμε, έλλειπε καιρό, μα τέτοια άγνοια δεν δικαιολογείται. Αφήστε που αποτελεί ύβρη για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και τους κόπους που κατέβαλε για να στερεώσει το δημοκρατικό πολίτευμα στη χώρα μας. Θα συμβούλευα τον κ. Κασσελάκη να είναι πιο προσεκτικός στις εκφράσεις του.

Κοντολογίς, με αυτή την παρωδία αντιπολίτευσης θα πορευτούμε τόσο μέχρι τις ευρωεκλογές, όσο και μέχρι τις εθνικές εκλογές, οψέποτε αυτές προκηρυχθούν. Ματαιοπονούμε όσοι περιμέναμε λίγη σοβαρότητα από τα δύο αυτά κόμματα που αυτάρεσκα αποκαλούνται «κόμματα του συνταγματικού τόξου». Η χώρα πρέπει να προχωρήσει μπροστά, να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις, να ενισχύσει τις διεθνείς συμμαχίες της σε ένα ρευστό και εκρηκτικό διεθνές περιβάλλον, να ασχοληθεί με την προσέλκυση επενδύσεων σοβαρών και παραγωγικών.

Η ενασχόληση με τα καπρίτσια πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι διαπιστώνοντας πως δεν εμπνέουν και δεν συνεγείρουν τους πολίτες, επιστρέφουν σε παλιές, αλλά καταδικασμένες πρακτικές του λαϊκισμού, είναι άχαρη και αντιπαραγωγική. Ωστόσο, η κυβέρνηση οφείλει να τους απαντήσει επί της ουσίας, κόβοντας το δρόμο σε εκείνους που ονειρεύονται «λαϊκά δικαστήρια» και τσαντίρια στις πλατείες. Η χώρα δεν έχει χρόνο για χάσιμο.