Π. Γερουλάνος κατά Ανδρουλάκη: Είχε πει ότι αν είμαστε τρίτοι στις ευρωεκλογές θα είναι ήττα (vid)

Π. Γερουλάνος κατά Ανδρουλάκη: Είχε πει ότι αν είμαστε τρίτοι στις ευρωεκλογές θα είναι ήττα (vid)

«Στόχος μας ήταν να γίνουμε δεύτερο κόμμα. Αυτό το είχε θέσει ο πρόεδρος που είχε πει ότι αν είμαστε τρίτο κόμμα, θα είναι πολιτική ήττα», τόνισε ο Παύλος Γερουλάνος με αφορμή τις καταιγιστικές εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, μετά τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, και το κύμα αμφισβήτησης προς το πρόσωπο του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη.

«Εκεί που θέλαμε να είμαστε, δεν είμαστε», επισήμανε και υπογράμμισε πως «είναι ώρα απολογισμού»

Μιλώντας στο Open και αναφερόμενος στη δική του τοποθέτηση είπε: «Δεν μπορούσα να συνεχίσω να ακούω τρεις μέρες να λένε ότι το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι η Αττική, ανέκαθεν είναι η Αττική και κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με τα ποσοστά», αν και όπως σημείωσε στην Αττική και την Αθήνα τα ποσοστά του κόμματος ανέβηκαν συγκριτικά με τις άλλες εκλογικές αναμετρήσεις.

Σε ερώτηση για το αν ο ίδιος επιθυμεί να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εάν τεθεί θέμα ηγεσίας, ο κ. Γερουλάνος είπε ότι «δεν είναι ώρα για υποψηφιότητες» και επισήμανε πως είναι το τελευταίο πράγμα που τον απασχολεί.

«Δεν είναι η ώρα να κάνουμε κυνήγι μαγισσών, είναι η ώρα να γίνει συντεταγμένος απολογισμός, για να δούμε τι πήγε λάθος», πρόσθεσε και τόνισε ότι πρέπει να συζητηθούν τα θέματα στα όργανα του κόμματος.

Αναφέρθηκε στη μεγάλη αποχή, λέγοντας ότι ήταν η μεγάλη είδηση των ευρωεκλογών και στάθηκε στις αντοχές του πολιτικού συστήματος. Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το «life style politics του κ. Κασσελάκη έχει κάποια όρια».

Εκτίμησε ότι τα παραπάνω δίνουν στο ΠΑΣΟΚ μία μεγάλη ευκαιρία. «Έχουμε τρία χρόνια να ανασκουμπωθούμε και να πάμε μπροστά», κατέληξε.

 

Διαβάστε Περισσότερα