Ό,τι καίει την ψυχή των συντρόφων θα αναζωπυρωθεί

Ό,τι καίει την ψυχή των συντρόφων θα αναζωπυρωθεί

Η τελευταία μέρα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να λογίζεται ως η μέρα που ενταφιάστηκαν και οι τελευταίες αυταπάτες του Αλέξη Τσίπρα ότι ελέγχει ακόμη το κόμμα, τους συντρόφους και τις καρδιές των ψηφοφόρων και ότι θα παραμείνει εσαεί ο παράκλητος μέχρι να αποφασίσει την όποια επιστροφή του.

Όταν αποχώρησε, παρέδωσε το κόμμα και πριμοδότησε κάποιον με ακόμη μεγαλύτερο θράσος από το δικό του, όφειλε να υποπτεύεται τη μοίρα που θα του επιφύλασσε. Η αλήθεια είναι ότι ο Στέφανος Κασσελάκης προκλήθηκε. Και απάντησε σαν να ήταν ο Τσίπρας της πολιτικής του νιότης. Αδιαφορώντας για την τοτεμική σχέση του προκατόχου του με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενθαρρυμένος από το σύνθημα «κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη» βγήκε στα ίσια στην αντεπίθεση. Και του βγήκε.

Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι η μέρα εκλογής του στην ηγεσία του κόμματος είναι η 24η Φεβρουαρίου. Στην τεραστίων διαστάσεων ήττα του κυρίου Τσίπρα και την εκ νέου νίκη του κυρίου Κασσελάκη συνέβαλε ο πραγματικός «ιδιοκτήτης» του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Νίκος Παππάς που ορίζει το κομματικό μαγαζί και χωρίς τη συνδρομή του οποίου ούτε ο ένας θα έμενε πρόεδρος τόσο χρόνια ούτε ο άλλος θα γινόταν και θα…ξαναγινόταν πρόεδρος μετά από πέντε μήνες.

Η αυλαία με τον Στέφανο Κασσελάκη να φωνάζει στους συνέδρους «Σας αγαπώ παρά πολύ, δεν θα σας προδώσω ποτέ και θα νικήσουμε» ανασύρει από τη μνήμη πολλές αντίστοιχες εικόνες του προκατόχου του. Συναισθηματικού παροξυσμού που επίτηδες αλλοίωνε τα πολιτικά επίδικα και δημιουργούσε στους ψηφοφόρους την ψευδαίσθηση, ότι η κυβέρνηση και η διακυβέρνηση της χώρας είναι μια «αγαπησιάρικη» εξίσωση και μια άσκηση βολονταρισμού.

Ο Κασσελάκης έφαγε το θηρίο αλλά θα γίνει θηρίο;

Η νίκη έναντι του Τσίπρα -και έναντι της ατυχούς Όλγας Γεροβασίλη που έγινε άθυρμα εξαιτίας της αφοσίωσης της- δεν του διασφαλίζει λυμένα χέρια, καθαρή εντολή και κλειστό συμβόλαιο εμπιστοσύνης έως τον ορίζοντα των εθνικών εκλογών.

Ούτε δημιουργεί όρους «για τη δομική διεύρυνση ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει η μία μεγάλη προοδευτική συμμαχία που θα κερδίσει τη διεφθαρμένη δεξιά του κ. Μητσοτάκη» όπως ανέφερε ο κ. Κασσελάκης.

Παράταση του εσωτερικού φαγώματος, της αλληλοϋπονόμευσης και μήτρα μιας ακόμη διάσπασης γίνεται.

Πριν καν μαζευτούν οι καρέκλες άρχισαν να τσακώνονται για το ποιος υπαναχώρησε και ποιος δεν άντεξε να φτάσει μέχρι τις κάλπες/

«Δεν απέσυρα την υποψηφιότητά μου» έλεγε η Όλγα Γεροβασίλη επισημαίνοντας ότι ο Στ. Κασσελάκης παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις τελικά φάνηκε απρόθυμος να προχωρήσει σε νέες κάλπες. Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, χρέωσε στην κυρία Γεροβασίλη την υπαναχώρηση.

«Ό,τι καίει και τρώει την ψυχή» των συντρόφων δεν έσβησε. Θα αναζωπυρωθεί μετά βεβαιότητας.

Πριν ή μετά τις ευρωεκλογές.

Για το πριν θα φροντίσει ο χαρακτήρας του Στ. Κασσελάκη που έφτασε στο σημείο να κρατά ως τρόπαιο νίκης ανάμεσα στους συνέδρους, τη σκυλίτσα του.  

Το μετά θα εξαρτηθεί εν πολλοίς και από το αν ο Νίκος Ανδρουλάκης θα καταφέρει να ανεβάσει το ΠΑΣΟΚ και με διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ, στη δεύτερη θέση.