Ο Τσίπρας «σπάει τον κουμπαρά» και χαρακτηρίζει «ψίχουλα» τον διπλασιασμό του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

Ο Τσίπρας «σπάει τον κουμπαρά» και χαρακτηρίζει «ψίχουλα» τον διπλασιασμό του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

Τον… κουμπαρά έσπασε ο Αλέξης Τσίπρας προαναγγέλλοντας από το βήμα της Βουλής πληθώρα ανέξοδων τροπολογιών, μοιράζοντας αλόγιστα χρήματα. Ενώ ούτε λίγο ούτε πολύ άφησε να εννοηθεί ότι ο διπλασιασμός του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος είναι… ψίχουλα. Κι αυτό διότι σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε πρόγραμμα 700.000 δικαιούχων.

«Εσείς απλώς διπλασιάσατε εισόδημα για 250.000 νοικοκυριά, με μόνο 55 εκατ. ευρώ. Εμείς το 2018 δώσαμε 780 εκατ ευρώ σε συνθήκες κρίσης δημοσιονομικής. Σήμερα δεν υπάρχει τρόικα και μνημόνια και εσείς δίνετε 55 εκατ; Ντράπηκε και η ντροπή, καλά σας είπε η τομεάρχης Οικονομικών, Έφη Αχτσιόγλου», ήταν η φράση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την διαχείριση της πανδημίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι βρίσκεται σε «βέρτιγκο», έχοντας «πλήρη απώλεια επαφής με την πραγματικότητα, με το περιβάλλον», δεδομένου ότι όπως είπε η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι «δραματική» και «εκτός ελέγχου». «Δεν σας ζητάμε να γίνετε Μεσσίας και Μωυσής, ούτε Άη Γιώργης. Δεν σας ζήτησε να σκοτώσετε τον ιό. Το ελάχιστο που σας ζητάμε είναι να μην σκοτώνετε την κοινή λογική», τόνισε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η λέξη «κρετίνους» που χρησιμοποίησε από το βήμα της Βουλής. «Μην λειτουργείτε σαν να απευθύνεστε σε κρετίνους. Να μην βγαίνουν οι υπουργοί σας στα τηλεοπτικά παράθυρα και να μας λένε ότι πανηγυρίζουν. Αντί να μας λένε ότι είναι θλιμμένοι, ότι πανηγυρίζουν επειδή υπάρχουν άλλες χώρες που πεθαίνουν περισσότεροι. Ο πιο κοντινός σας υπουργός ο κ. Γεραπετρίτης βγήκε και είπε ότι αν έχουμε περισσότερες ΜΕΘ θα υπάρχουν περισσότεροι νεκροί», τόνισε. Σύμφωνα με τον Αλ. Τσίπρα αυτό που χρειάζεται είναι ενσυναίσθηση κι όχι απώλεια συναισθηματικής νοημοσύνης.

Την ίδια ώρα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξαγγέλλει τα ίδια μέτρα ξανά και ξανά, φέρνοντας ως παράδειγμα τη μονιμοποίηση 300 ιατρών. «Όλα για την επικοινωνία. Αλλά με τους άλλους επικουρικούς γιατρούς τι θα γίνει; Τούτη την ώρα ο μεγάλος κίνδυνος δεν είναι μέσα στις ΜΕΘ. Ο μεγάλος κίνδυνος μόλυνσης είναι στα ΤΕΠ. Εκεί που έρχεται το περιστατικό και κανείς δεν ξέρει αν νοσεί από τον ιό. Ο μεγάλος κίνδυνος μόλυνσης είναι στις κλινικές covid. Για 60-70 μολυσμένους υπάρχουν 4 γιατροί επικουρικοί. Αυτοί δεν δικαιούνται μονιμοποίησης; Δημιουργείτε περισσότερες ανισότητες», είπε.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επέδειξε την ανευθυνότητα που δήθεν έδειξε η ΝΔ με τους νεκρούς από τη γρίπη. «100 νεκρούς την ημέρα έχουμε», είπε και συμπλήρωσε ότι το 2021 είναι λιγότερες οι δαπάνες για την Υγεία». « Εμείς σε συνθήκες σκληρής επιτήρησης κάναμε 19.500 προσλήψεις μόνιμων και έκτακτων στο ΕΣΥ. Αυξήσαμε τις κλίνες ΜΕΘ κατά 120 χωρίς να υπάρχει πανδημία. Εσείς ούτε μία κλίνη δεν οικοδομήσατε σε ΜΕΘ μέχρι να ξεκινήσει η πανδημία. Και τώρα παίζετε με τους αριθμούς. Αλλά το θέμα είναι πως όσες κλίνες και αν υπάρξουν, αν δεν στελεχωθούν με γιατρούς δεν μπορούν να λειτουργήσουν», προσέθεσε.