Ο Στ. Κασσελάκης απελευθέρωσε τον Π. Πολάκη

Ο Στ. Κασσελάκης απελευθέρωσε τον Π. Πολάκη

Η «καθαίρεση» του Παύλου Πολάκη από τη θέση του συντονιστή των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ, τον απαλλάσσει από το βαρίδι της όποιας θεσμικότητας επέβαλε ο ρόλος, και απελευθερωμένος επιστρέφει, σε αυτό που ξέρει να κάνει καλά.

Η ανάθεση εκ νέου του τομέα Διαφάνειας, δεν αποτελεί  «τιμωρία» γιατί αψήφησε την κομματική πειθαρχία και δεν ψήφισε το νόμο για την ισότητα στο γάμο, απορρίπτοντας έτσι τον πρόεδρο του και ως αρχηγό και ως άνθρωπο. 

Είναι η πλήρης αποδοχή, εκ μέρους του Στέφανου Κασσελάκη της χρησιμότητας του πολακισμού και των μεθόδων του, μαζί με το γκελ που κάνει στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. 

Λίγα 24ωρα νωρίτερα, ο βουλευτής Χανίων είχε επιδοθεί σε μια ακόμη αισχρή παράσταση στην επιτροπή της Βουλής, όπου συζητείτο το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Μια παρέμβαση… υψηλού ήθους, που εκτός από τα αναθέματα στους γόνους και τις «απειλές» ότι θα πει ονόματα, υποστήριξε ότι καθηγητές που έχουν έρθει από ξένα πανεπιστήμια δεν είναι ούτε μια…τρίχα από τα παπούτσια του. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν τον καθαίρεσε. Του «λύνει» τα χέρια και το στόμα ώστε να του είναι χρήσιμος, όπως ακριβώς χρησίμευε στον κύριο Τσίπρα. Πριν βεβαίως ο κύριος Πολάκης τον απαρνηθεί πολλάκις.

« Όπου πάω στη χώρα τον Παύλο τον εκθειάζουν, έχει βοηθήσει πολύ κόσμο. Ακόμα και στις Σπέτσες οι γείτονές μου ζητούσαν τον Παύλο για συμβουλές» δικαιολόγησε πονηρά και προκαταβολικά την επιλογή του ο πρόεδρος Κασελάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Λιάγκα.

Οι αλλαγές που έκανε στα όργανα δεν σηματοδοτούν αυτό, που με περισσή ορμή δήλωνε στο Συνέδριο, ως το οριστικό τέλος του κύκλου του 2015- 2019. 

Πολάκης και Παππάς είναι οι σημαίες αυτού του κύκλου. Περισσότερο κι από τον ίδιο τον Τσίπρα όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα. 

Ο ανασχηματισμός αποτυπώνει εν μέρει την αποτσιπροποίηση των οργάνων – ακολούθησε την εκδίωξη του οικονομικού διευθυντή της Κουμουνδούρου – και τους συσχετισμούς μετά το συνέδριο και πριν από το επόμενο crash test των ευρωεκλογών. 

Η κυρία Όλγα Γεροβασίλη, ανθυποψήφια του προέδρου σε μια πρόβα εκλογής που δεν έγινε, μπαίνει στο Εκτελεστικό Γραφείο. 

Προϊόν συμφωνίας ψιθυρίζεται, κατά το πρόσφατο δείπνο που είχε με τον πρόεδρο στο Παγκράτι και με απώτερο στόχο να συγκρατηθεί η ισχύς του Νίκου Παππά που επιβεβαιώθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας στο Συνέδριο. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο κ. Κασσελάκης θα συνοδέψει την αντιπρόεδρο της Βουλής σε επίσκεψη στην Άρτα, εκλογική περιφέρεια της ιδίας και τόπο καταγωγής του Αλέξη Τσίπρα. 

Ο Νίκος Παππάς παραμένει τομεάρχης Οικονομίας και μέλος του Ε.Γ. Δυο από τις λιγότερο παρεμβατικές ιδιότητες του!

Διευκολύνοντας την αποτσιπροποίηση και τον εαυτό του, ο Γιώργος Βασιλειάδης έφυγε -οικειοθελώς  από τη θέση του αναπληρωτή γραμματέα. Ομοίως, και ο Γιώργος Τσίπρας που φεύγει από διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, για να αναλάβει ο αειθαλής, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, Θάνος Μωραϊτης. 

Στο εκτελεστικό Γραφείο εκτός από την Ολγα Γεροβασίλη, Νίκο Παππά, Ευάγγελο Αποστολάκη, Πάνο Ρήγα, Κυριακή Μάλαμα, Γιάννη Μπουρνούς θα προσκαλείται επίσης ο κ. Λευτέρης Κρέτσος ένα ακόμη στέλεχος της περιόδου Τσίπρα. Ο πρόεδρος της Κ.Ο. Σωκράτης Φάμελος συμμετέχει εξ οφίτσιο. 

Στους εξαιρετικά πριμοδοτηθέντες από τον πρόεδρο Κασσελάκη και ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης. Ανέλαβε το παλιό πόστο του Π. Πολάκη ως επικεφαλής των τομεαρχών και της σκιώδους κυβέρνησης με βοηθό και αναπληρώτρια τη βουλευτή Ραλλία Χρηστίδου.