Ο πρώην Κύπριος επίτροπος Χρ. Στυλιανίδης νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας; - Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις 

Ο πρώην Κύπριος επίτροπος Χρ. Στυλιανίδης νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας; - Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις 

Ο 63χρονος Ελληνοκύπριος πολιτικός που έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, επίτροπος της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση για θέματα πολιτικής προστασίας, φιγουράρει ως βασικός υποψήφιος για υπουργός Πολιτικής Προστασίας. 

Επίσης, έντονα ακούγεται και το όνομα του πρώην Αρχηγού ΓΕΑ, Πτέραρχου ε.α. Ευάγγελου Τουρνά ως του προσώπου που θα αναλάβει καθήκοντα υφυπουργού στο νέο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Αύριο, στις 11:30 το πρωί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού για την ολοκλήρωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, σύμφωνα με ανακοίνωση της γενικής γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. 

Ο Χρήστος Στυλιανίδης είναι ένα πρόσωπο με ευρωπαϊκή εμπειρία και το οποίο θεωρείται ότι είναι το κατάλληλο για τα αυξημένα καθήκοντα που απαιτεί το νέο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας μπροστά στις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης.

Από το 2014 ως και το 2019, ο Χρήστος Στυλιανίδης βρισκόταν στη θέση του Ευρωπαίου επιτρόπου επιφορτισμένος για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων και συντονιστής για τον Έμπολα κατά τη διάρκεια της θητείας του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.