Ν. Βούτσης: Υπήρξε «κυνήγι μαγισσών» για να φέρουν τον Κασσελάκη ως αντισυστημικό - Αιχμές κατά Πολάκη

Ν. Βούτσης: Υπήρξε «κυνήγι μαγισσών» για να φέρουν τον Κασσελάκη ως αντισυστημικό - Αιχμές κατά Πολάκη

Για «κυνήγι μαγισσών», περί υπονομευτών του Αλέξη Τσίπρα, ώστε να παρουσιάσουν τον Στέφανο Κασσελάκη σαν αντισυστημικό και να εκλεγεί ως νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, χαρακτηρίζοντας  τις σκληρές πολιτικές αντιπαραθέσεις «βόθρο».

«Παίχτηκε κάτι που είναι προβληματικό. Χωρίς να γίνει συζήτηση για τις αιτίες της εκλογικής ήττας και της υποχώρησης κυκλοφόρησε ένα σενάριο κυνηγιού μαγισσών ότι κάποιοι είναι υπονομευτές. Ήταν εμβρυουλκός για να παρουσιαστεί η άλλη υποψηφιότητα ως οιονεί αντισυστημική και περιβεβλημένη από την υποστήριξη Τσίπρα» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Βούτσης μιλώντας στο ΟΡΕΝ.

Αναφερόμενος στο αφήγημα των υποστηρικτών της υποψηφιότητας του κ. Κασσελάκη, είπε ότι δημιουργήθηκε η εντύπωση πως «ψηφίζοντας τον Κασσελάκη, ψηφίζουμε τον Τσίπρα. Και αυτό πέρασε ως fake news» και έκανε λόγο για «μικρές εστίες μέσα στο διαδίκτυο, από κεντρικά τροφοδοτούμενους λογαριασμούς με μια κουλτούρα ύβρεων και ανθρωποφαγίας» και για «βόθρο του διαδικτύου».

Ερωτηθείς για επιθετικές δηλώσεις του Παύλου Πολάκη μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σημείωσε ότι «όλοι κρινόμαστε και από τις πολιτικές δηλώσεις και από τις σιωπές τους».

Επίσης, άσκησε κριτική στην επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη για τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «μη όντας βουλευτής και χωρίς να έχει εξοικείωση, κατά δική του ομολογία, στην πολιτική και το πρόγραμμά μας θα αντιμετωπίζει δυσκολίες και θα είμαστε αναποτελεσματικοί στην αντιπολίτευση».

Έθεσε μάλιστα και θέμα αντιπροσώπευσης της Αριστεράς σημειώνοντας ότι «η προώθηση μέσω κάποιων τίτλων και της προσωπικής διαθεσιμότητας δεν μπορούν να μας κάνουν αποτελεσματικούς ως μια σύγχρονη αριστερά και αντιπολίτευση» και στηλίτευσε την ανυπαρξία ουσιωδών προϋποθέσεων στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι «δεν πρέπει αυτές οι ψηφοφορίες από τους πολίτες να γίνονται χωρίς προϋποθέσεις».

Για τις αλλαγές προσώπων στα όργανα του κόμματος που ανακοίνωσε ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι «δεν έπρεπε να γίνουν οι αλλαγές αυτές με τον τρόπο αυτό». Εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν διαγραφές στο κόμμα λέγοντας ότι «η κουλτούρα απειλών να φύγουμε δεν έχει σχέση με την αριστερά.