«Μάχη» Αδ. Γεωργιάδη με Πολάκη στη Βουλή: «Είστε κακός άνθρωπος» - «Είστε διεφθαρμένος»
Collage Eurokinissi
Collage Eurokinissi

«Μάχη» Αδ. Γεωργιάδη με Πολάκη στη Βουλή: «Είστε κακός άνθρωπος» - «Είστε διεφθαρμένος»

Αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους, μεταξύ του υπουργού Υγείας Άδ. Γεωργιάδη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Π. Πολάκη σημειώθηκε στη Βουλή με αφορμή ερώτηση του δεύτερου, με θέμα «Απών ο ΕΟΔΥ από τη δίκη για τις 22 παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ».

«Σας διακατέχει πρωτόγονο μίσος», κατηγόρησε ο κ. Γεωργιάδης τον κ. Πολάκη: «Έχετε κατηγορήσει τον κ. Πουλή και την κα Θεοφιλάτου για 10 αδικήματα και έχει έρθει η ελληνική δικαιοσύνη και έχει πει 10 φορές «αθώοι». Το γεγονός ότι δεν έχετε δεύτερη σκέψη, δείχνει την κακία του χαρακτήρος σας» είπε ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε: Σας θεωρώ το πιο κακό άνθρωπο στην ελληνική πολιτική σκηνή [..] Αντιλαμβάνεστε την πολιτική μόνο με όρους εχθρού και φίλου. [..] Σε άλλες εποχές, εμένα, προφανώς θα με είχατε σφάξει, εάν είχατε την δυνατότητα» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Όσο για την απόφαση του ΕΟΔΥ να μην παρασταθεί σε επερχόμενη δίκη, ο κ. Γεωργιάδης επικαλέστηκε γνωμοδότηση πανεπιστημιακού καθηγητή, που έλεγε (προς το ΔΣ του ΕΟΔΥ) ότι εάν παρασταθείτε κινδυνεύετε να καταδικαστείτε σε αγωγή (από τους κατηγορούμενους). Εάν δεν παρασταθείτε δεν χάνετε απολύτως τίποτα, και αν καταδικαστούν μπορείτε να πάτε να ζητήσετε αποζημίωση».

«Εσύ δεν είσαι κακός, είσαι διεφθαρμένος. Δεν είσαι λάθος, είσαι αρχειοθετημένος», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παραθέτοντας μάλιστα μια παλιά κρητική μαντινάδα: «ποτέ του χοίρου του μαλλί δεν γίνεται μετάξι, κι ο μουζωμένος δεν μπορεί τη μούρη του να αλλάξει».

Απαντώντας στην αναφορά του κ. Πολάκη ότι «εγώ πέρασα από ένα ποταμό χρήματος και τη χέρα μου δεν την άπλωσα», ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ως αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε δώσει εντολή για πληρωμή εικονικών τιμολογίων σε εταιρεία σεκιούριτυ, και μάλιστα για να φυλάττει γραφείο υφυπουργού Υγείας που δεν υπήρχε την εποχή εκείνη.

Συγκεκριμένα, στην πρωτολογία του ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Κατ' αρχάς, κύριε συνάδελφε, ευχαριστώ πάρα πολύ για την ερώτηση. Και ευχαριστώ για την ερώτηση διότι θα μου επιτρέψει την ευκαιρία με ηρεμία να εξηγήσω στον ελληνικό λαό, γιατί κάποια μέρα σε αυτήν την αίθουσα παραφέρθηκα τόσο πολύ, ίσως στην πιο κακή στιγμή κοινοβουλευτικής μου διαδρομής, τα 17 έτη που ο ελληνικός λαός με εκλέγει συνεχώς βουλευτή του.

Ήταν η μέρα που τσακώθηκα με τον τότε αναπληρωτή Υπουργό Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, κύριο Πολάκη, όταν κατηγόρησε τη σύζυγό μου κυρία Ευγενία Μανωλίδου ότι βρήκε χαρτάκια με τα ρουσφέτια της. Εγώ έγινα έξαλλος γιατί ήξερα ότι η σύζυγός μου ουδέποτε έχει ποτέ ασχοληθεί με το ΚΕΕΛΠΝΟ ή με οτιδήποτε που αφορά τη δική μου καριέρα. Μετά από αρκετό διάστημα συνάντησα και την υπεύθυνη για αυτά τα χαρτάκια, την ανέβασα και σε φωτογραφία προχθές, ήταν η κυρία Ζαχαρούλα Μανωλίδου, η υπεύθυνη προσλήψεων του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο κύριος Πολάκης με τη μεγάλη του ευφυΐα βρήκε τα χαρτάκια της κυρίας Ζαχαρούλας Μανωλίδου και κατηγόρησε την δική μου σύζυγο, την Ευγενία Μανωλίδου.

Πάω όμως στο προκείμενο. Κύριε Πολάκη, πιστεύω ότι θα πρέπει ακόμα και όσο σκληρή και αν είναι η πολιτική μας αντιπαράθεση, οι άνθρωποι στην πολιτική να έχουν μία αξιοπρέπεια, μία γενναιότητα και μία συνείδηση. Με έχετε κατηγορήσει για τον κύριο Σταμάτη Πουλή, βεβαίως συνεργάτη μου, το δεξί μου χέρι στο Ταμείο Ανάκαμψης και για την κυρία Ανδρονίκη Θεοφυλάτου, βεβαίως συνεργάτη μου, το δεξί μου χέρι και αυτή, γιατί ο κύριος Πουλής και η κυρία Θεοφυλάτου είναι συνεργάτες μου στο Υπουργείο. Να σας πω γιατί κυρίες και κύριοι συνάδελφοι;

Γιατί είναι οι δύο μοναδικοί υπάλληλοι του ελληνικού κράτους που απολύθηκαν με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ κατ’ εντολήν του κυρίου Πολάκη για άσκηση διώξεως. Προσέξτε, δεν έχει υπάρξει έστω μία περίπτωση στο ελληνικό δημόσιο που Διοικητικό Συμβούλιο έχει απολύσει εργαζόμενο για άσκηση διώξεως. Είναι μόνο αυτοί οι δύο υπάλληλοι. Και θεώρησα προφανώς ηθική μου υποχρέωση δύο άνθρωποι που απολύθηκαν, ο ένας μάλιστα Πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, είναι ο μόνος συνδικαλιστής που έχει απολυθεί στην ιστορία της μεταπολίτευσης από τον Πολάκη, που το παίζει και εργατοπατέρας, για άσκηση διώξεως που έγινε κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς του Πολάκη. Αν έχετε κύριε Πολάκη, να μας δείξετε δύο άλλους υπαλλήλους, έναν, μισό, που έχει απολυθεί από το ελληνικό δημόσιο για άσκηση διώξεως, θέλω να μου τον αναφέρετε να το ερευνήσω.

Έχετε το θλιβερό προνόμιο να είστε ο μοναδικός άνθρωπος στην Ελλάδα που έχει απολύσει δύο εργαζομένους επειδή τους μισεί. Τόσο κακός είστε. Αλλά, η κακία σας δεν αποδεικνύεται μόνο στο πόσο μισάνθρωπα φερθήκατε σε αυτούς τους ανθρώπους και τελικά με δικαστική απόφαση έχουν ακυρώσει την απόλυσή τους μέχρι την τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου, γιατί το δικαστήριο σας έστειλε ήδη κι εκεί ένα ράπισμα. Στην πρωτολογία σας περίμενα πραγματικά να δω, τη στοιχειώδη ανθρώπινη γενναιότητα. Κάποτε είχατε στεναχωρεθεί που σας είχα παρομοιάσει με τον Ραν Ταν Πλαν, εν είδει χιούμορ στην αίθουσα. Δεν έχετε ούτε τη στοιχειώδη ενσυναίσθηση ενός κυνός».

«Είστε διεφθαρμένος»

Με τη σειρά του ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Εσείς δεν είστε κακός, είστε διεφθαρμένος. Δεν είστε αθώος, είστε αρχειοθετημένος. Κάποιοι θα αντέξουμε», υποστήριξε από την πλευρά του ο Παύλος Πολάκης. Ο βουλευτής σχολίασε αρχικά πως δεν σκοπεύει να απαντήσει στους χαρακτηρισμούς του Άδωνι Γεωργιάδη, χρησιμοποιώντας μάλιστα, κατά την προσφιλή του συνήθεια, και μια παροιμία.

«Τεχνηέντως χρησιμοποιήσατε χαρακτηρισμούς, για να πετάξετε την μπάλα στην εξέδρα. Αντιπαρέρχομαι. Δεν θέλω και δεν αξίζει. Όπως λέει και η παροιμία, ποτέ του χοίρου το μαλλί δε γίνεται μετάξι… », είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, για να καλέσει ωστόσο αμέσως μετά τον υπουργό να δώσουν ραντεβού στο δικαστήριο.

Εν συνεχεία, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι στον έλεγχο του ΚΕΕΛΠΝΟ βρέθηκαν εικονικά τιμολόγια που σχετίζονται με τον υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο έλεγχος στη δική του θητεία, «τα βρήκε όλα τζάμι», όπως σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Σας κατηγορώ ότι πήρατε λεφτά, αυτό είναι ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ο αθώος Πολάκης που δεν έχει βάλει το δάχτυλο στο μέλι… Εγώ βρήκα δυο εκατ. ευρώ που πληρώθηκαν με εντολή του αδιάφθορου Παύλου Πολάκη», υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον προεδρεύοντα Γιώργο Λαμπρούλη να διακόπτει τους δύο άνδρες και να κλείνει τα μικρόφωνα.

Διαβάστε Περισσότερα