Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν μπορούμε να πάμε χαλαρά στις κάλπες της 25ης Ιουνίου

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν μπορούμε να πάμε χαλαρά στις κάλπες της 25ης Ιουνίου

«Σίγουρα αισθάνομαι μια ικανοποίηση που οι πολίτες μου έδωσαν μεγαλύτερο ποσοστό από τις εκλογές του 2019, είναι κάτι που σπάνια συμβαίνει», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο Mega.

«Κάθε εκλογική διαδικασία είναι καινούρια. Αισθάνομαι ικανοποίηση για το γεγονός ότι οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι «το υψηλό ποσοστό αυξάνει και τη δική μου ευθύνη για να δουλέψω ακόμη πιο σκληρά ώστε να είμαι χρήσιμος ως πρωθυπουργός. Σίγουρα δεν είναι λευκή εντολή. Δεν μπορούμε να πάμε χαλαρά στις κάλπες».

«Κάποιοι επέλεξαν το σύστημα της απλής αναλογικής ναρκοθετώντας την δυνατότητα της χώρας να έχει αυτή τη στιγμή κυβέρνηση», τόνισε προσθέτοντας ότι «χρειαζόμαστε μία ισχυρή κυβέρνηση, δεν υπάρχει η δυνατότητα για κυβέρνηση συνεργασίας».

Δείτε την συνέντευξη του Κυρ. Μητσοτάκη στο Mega:

Μάλιστα υπογράμμισε ότι «θα ασχοληθώ προσωπικά με το project ''νέο ΕΣΥ'' στην επόμενη τετραετία».

«Το είχα πει πολύ πριν έρθουν στη δημοσιότητα αυτά τα τραγικά περιστατικά. Πριν από τις πρώτες εκλογές παρουσίασα το σχέδιο μας για το νέο ΕΣΥ με προσλήψεις, προληπτικές εξετάσεις, εκσυγχρονισμό νοσοκομείων. Σήμερα βρέθηκα στο νοσοκομείο Αγιος Σάββας και εκεί δείχνει ότι το ΕΣΥ όταν θέλει μπορεί», διαμήνυσε.

Ντιμπέιτ με όλους τους αρχηγούς

Ερωτηθείς για το ντιμπέιτ, δήλωσε ότι «ήταν ένα καλό πρώτο βήμα, από το οποίο βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα, παρά τους περιορισμούς».

Σε ερώτηση αν θα γίνει debate με την αντιπολίτευση ο Κ.Μητσοτάκης είπε πως το debate θα γίνει με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς όπως προβλέπει και το σύστημα. Τόνισε μάλιστα πως «οι πολίτες δεν θα μάθουν κάτι καινούργιο σε ένα debate με εμένα και τον κ. Τσίπρα».

«Οι ''ψυχαγωγικές'' εκπομπές είναι πολιτικές και αναδεικνύουν ζητήματα που πρέπει να απαντηθούν από τους πολιτικούς, όπως θέματα για τις γυναίκες και την οικογένεια. Η παρουσία μας εδώ είναι για να απαντήσουμε σε ερωτήματα και να δουν οι πολίτες και μία άλλη πτυχή του χαρακτήρα μας και να δουν οι πολίτες πως είμαστε εκτός πολιτικής» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι νέοι δεν μας ψήφισαν για το TikTok

«Στο TikTok δεν έδειξα κάτι άλλο, έδειξα αυτό που είμαι» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης διευκρινίζοντας ότι «στις συναντήσεις με τον κόσμο αυτό μου λένε, δεν είσαι όπως νομίζαμε πως είσαι. Μας δίνετε η δυνατότητα να καταλάβουμε τη γλώσσα τις δυνατότητας. Οι νέοι δεν μας ψήφισαν για το TikTok αλλά γιατί μιλήσαμε για τα προβλήματά τους και την αντιμετώπισή τους.»

«Στο σχολείο ήμουν καλός μαθητής, αλλά δεν ήμουν ένας σπασίκλας. Από το σχολείο έχω κρατήσει καλές φιλίες και σε αυτούς τους φίλους καταφεύγω όταν θέλω να αποτοξινωθώ από την πολιτική», πρόσθεσε.

Είχα από μικρός το αίσθημα της ευθύνης

«Είχα από μικρός το αίσθημα της ευθύνης αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού μου είχα το να μην εκθέσω τον πατέρα μου» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και θυμήθηκε, μάλιστα, ένα καλοκαίρι που ήταν στη Μύκονο ενώ ο πατέρας του ήταν πρωθυπουργός: «Κάποιος μου είπε υπογράφετε να μην γίνει καινούργιο λιμάνι και εγώ υπέγραψα. Με έπιασε ο πατέρας μου μετά και με ρώτησε αν το έκανα. Ευτυχώς τελικά έγινε το λιμάνι στη Μύκονο».

«Είναι πολύ σημαντικό να εξηγήσουμε στα παιδιά μας ότι είναι προνομιούχα αλλά να μην θεωρήσουν ότι το αξίωμα που έχουμε είναι δεδομένο και τους επιτρέπει να συμπεριφέρονται αλαζονικά απέναντι σε άλλους. Και πιστεύω ότι το καθένα από τα τρία παιδιά μου το έχουν ενστερνιστεί. Έχει τελειώσει πια το "ξέρεις ποιος είμαι εγώ;"».

Για τα χαρακτηριστικά που θα ήθελε να πάρουν και να μην πάρουν τα παιδιά του είπε «θα ήθελα να πάρουν την επιμονή και προσήλωση στον στόχο» και ότι «μερικές φορές αντιδρώ πιο απότομα. Τους λέω πάρτε μια ανάσα, κοιμηθείτε και δείτε το πρόβλημα με πιο ψύχραιμο μάτι». Έστειλε, δε, το μήνυμα ότι η ζωή είναι γεμάτη αναποδιές αλλά δεν πρέπει κανέναν να τον πάρει από κάτω κάνοντας αναφορά στα παιδιά που δίνουν Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Δεν έχω αφήσει την πολιτική να επηρεάζει την προσωπική ζωή των παιδιών μου

«Τα παιδιά μου είναι πολύ ανοιχτά μαζί μου. Αν για κάτι είμαι υπερήφανος είναι τα παιδιά μου. Κάθε γονιός θέλει να αισθάνεται ότι έχει εκπληρώσει αυτή την αποστολή. Μου αρέσει που έχω ανοιχτή σχέση με τα παιδιά μου. Να μοιράζονται τα προβλήματά τους, να μου δείχνουν πράγματα που μπορώ να κάνω καλύτερα. Έρχονται συχνά και μου λένε "αυτό πρέπει να το φτιάξεις" και εγώ προσπαθώ να τους εξηγήσω τι κάνω γι αυτό και να τους εξηγήσω ότι δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις σε σύνθετα προβλήματα».

Για το πώς θα αντιδρούσε αν κάποιο από τα παιδιά του είχε σύντροφο που θα ψήφιζε άλλο κόμμα απάντησε «με πολύ χιούμορ. δεν έχω αφήσει την πολιτική να επηρεάζει την προσωπική ζωή των παιδιών μου. Τους αφήνω να μου συστήσουν μόνους τους, τους συντρόφους τους».

Για τα προβλήματα στον γάμο του

Για τις δυσκολίες με τη σύζυγό του είπε ότι «για χρόνια δεν ήμασταν μαζί. Την ξεπεράσαμε τη δυσκολία με το να μην χρεώσουμε στον άλλο τα προβλήματα στη σχέση μας. Πρέπει να είσαι απόλυτα ταγμένος στα παιδιά ακόμα και αν δεν είσαι μαζί με κάποιον. Δεν είπαμε ποτέ κακές κουβέντες ο ένας για τον άλλο και όταν βρεθήκαμε ξανά μαζί επανατοποθετήσαμε τη σχέση μας σε νέα βάση και είμαστε καλύτερα από ποτέ. Κάθε σχέση έχει τη δική της ιδιαιτερότητα και πριν κάποιος πάρει οριστικές αποφάσεις όπως ένα διαζύγιο πρέπει να δίνει περισσότερο χρόνο και να αντιλαμβάνεται ότι τα πράγματα δεν είναι καλύτερα αναζητώντας μια άλλη εναλλακτική αλλά και να δουλέψει με τον εαυτό του».

«Δουλέψαμε και με ειδικούς» αποκάλυψε ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας ότι «τα νέα παιδιά θα αναζητήσουν πιο εύκολα βοήθεια από τους ειδικούς. Και γι αυτό έχουμε μια υποχρέωση ως πολιτεία ότι παρέχουμε ψυχολογική υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα και πρώτα από όλα στα παιδιά και τους εφήβους».

Το bullying το αντιμετωπίζουμε

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «το bullying υπάρχει αλλά πλέον το αντιμετωπίζουμε, έχουμε θεσμικό πλαίσιο, έχουμε ειδικούς καθηγητές και δασκάλους, όλα αυτά είναι σημαντικά γιατί αντιμετωπίζουμε ένα θέμα που υπήρχε και το ονοματίσαμε».

«Είμαι ένας άνθρωπος που προσπαθεί να έχει μια κανονική ζωή έξω από τη δουλειά του. Η δουλειά μου καταλαμβάνει πολλές ώρες από τον χρόνο μου. Αλλά το τι κάνω στον ελεύθερο χρόνο μου είμαι προβλέψιμος. Περνάω πολλές ώρες με την οικογένειά μου, τσακώνομαι όταν π.χ. πηγαίνω αραιά και πού για ποδηλασία ή όταν πηγαίνω για μπάσκετ. Οι τραυματισμοί είναι μέσα στο πρόγραμμα», πρόσθεσε.

Δεν ξέρω από πού βγήκε το «Κούλης»

Εκεί που μπορώ να περπατήσω χωρίς να με αναγνωρίσουν είναι στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα θα με καταλάβουν ακόμα και από τη φωνή. Αυτό είναι το τίμημα της αναγνωρισιμότητας.

Όσον αφορά αν έχει άλλο παρατσούκλι είπε ότι «πέραν του Κούλης, όχι, Δεν ξέρω πού βγήκε, χρησιμοποιήθηκε αρκετά υποτιμητικά. Στοχοποιήθηκα από την αντιπολίτευση και έγινε προσπάθεια προσωπικής απαξίωσης αλλά όλα αυτά απαντήθηκαν στην κάλπη του Μαΐου. Ο κόσμος νομίζω έχει γυρίσει την πλάτη του στην τοξικότητα και περιμένει από τους πολιτικούς να λύσουν τα προβλήματα του τόπου. Στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο έλεγαν ότι ήταν "βουβή" αλλά έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα κανονικότητας. Αν μιλήσεις πιο τεχνοκρατικά και με λεπτομέρειες ο κόσμος θέλει να το ακούσει».

Για τις ομιλίες του και αν τις κάνει πρόβες είπε ότι «δεν το κάνω πια. Ο δημόσιος λόγος είναι ένα εργαλείο και πρέπει να βελτιωνόμαστε. Είμαι καλύτερος ομιλητής σε σχέση με το παρελθόν. Ήμουν περισσότερο αγχωμένος».

Δεν ξεκίνησα ποτέ με το όνειρο ότι θα γίνω πολιτικός και πολύ περισσότερο ότι θα γίνω πρωθυπουργός. Μετά την εμπειρία με τον πατέρα μου η πολιτική μου είχε αφήσει μια πίκρα. Είδα μια προσπάθεια ενός ανθρώπου που σε πολλά ήταν μπροστά από την εποχή του και δεν έκανε όσα ήθελε. Γι αυτό και είχα πει ότι δεν θα ασχοληθώ με την πολιτική και δούλεψα για 10 χρόνια. Έχω εργαστεί αρκετά χρόνια και αυτό μου έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίσω το πώς δουλεύει η οικονομία αλλά και πώς είναι να έχω προϊστάμενο, να είμαι συνεπής και να δίνω λογαριασμό για το αποτέλεσμά μου. Γι αυτό και στα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική τους λέω καλά κάνετε αλλά πρέπει πρώτα να δουλέψετε.

Με το όνομα Μητσοτάκης στην πολιτική αποκτάς πλεονέκτημα αλλά και εχθρούς

Μην κοροϊδευόμαστε όταν μπαίνεις στην πολίτικη με το όνομα Μητσοτάκης ξεκινάς με πλεονέκτημα αλλά αποκτάς και περισσότερους εχθρούς. Η πρώτη κάλπη το 2004 ήταν εύκολη αλλά υπήρχε μια αντίδραση στην Ελλάδα για τις πολιτικές οικογένειες. Μετά από 20 χρόνια στην πολιτική και 4 στην πρωθυπουργία έχω καταφέρει να με κρίνουν ως Κυριάκο, για ό,τι έχω κάνει και ό,τι έχω πετύχει.

Σε ερώτηση αν έπρεπε να δώσει υπουργεία στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς με βάση το χαρακτήρα τους τι θα έκανε, είπε ότι θα απαντήσει στο Τικ Τοκ. «Ζητώ δικαίωμα να το σκεφτώ και να επανέλθω», σημείωσε.

Διαβάστε ακόμα:

«Δεν το ζω, δεν μπορεί να απάντησε», σχολίασε ο επιχειρηματίας για τον οποίο έκανε TikTok ο Κυρ. Μητσοτάκης

Διαβάστε Περισσότερα