Συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τους νέους ευρωβουλευτές της ΝΔ

Συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τους νέους ευρωβουλευτές της ΝΔ

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τους νέους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που εξελέγησαν στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Πρωθυπουργός, αφού συνεχάρη τη νέα ευρωομάδα, παρουσίασε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στα ευρωπαϊκά ζητήματα ενόψει της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, ενώ συζητήθηκαν επίσης ζητήματα οργάνωσης και λειτουργίας της ομάδας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως, όσον αφορά τις αρμοδιότητες, τον συντονισμό της ομάδας των ευρωβουλευτών αναλαμβάνει η Ελίζα Βόζεμπέργκ, με τον Γιώργο Αυτιά να αναλαμβάνει τα οικονομικά θέματα και την Ελεονώρα Μελέτη τα κοινωνικά θέματα, ενώ ο Δημήτρης Τσιόδρας θα αναλάβει τα θέματα περιβάλλοντος.

Υπενθυμίζεται πως από τη ΝΔ πρώτος εξελέγη ο Γιώργος Αυτιάς, ο οποίος κατέγραψε ρεκόρ ψήφων (309.707) σε σχέση με όλους τους ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων, ενώ οι υπόλοιποι που εξελέγησαν ευρωβουλευτές ήταν οι: 

Ευάγγελος Μεϊμαράκης με 260.168 ψήφους

Ελίζα Βόζεμπεργκ με 246.802 ψήφους

Φρέντης Μπελέρης με 238.015 ψήφους

Ελεονώρα Μελέτη με 173.247 ψήφους

Μανώλης Κεφαλογιάννης με 162.002 ψήφους και

Δημήτρης Τσιόδρας με 157.203 ψήφους

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τον Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος νωρίτερα, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ανέφερε σε δήλωσή του πως «ο αγώνας δόθηκε υπό αντίξοες συνθήκες και κερδήθηκε χάρη σε όλους τους Έλληνες και τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Η συνεργάτιδά του δε είχε δηλώσει: «Παραμένει αισιόδοξος, αλλά αγχωμένος, και ελπίζει για το καλύτερο. Είναι συγκρατημένος και έχει ανάμεικτα συναισθήματα. Δεν είναι όπως είναι όλοι οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές, θα παραμείνει έγκλειστος».

Αναφορικά με το αν ο Φρέντι Μπελέρης θα βγει από τη φυλακή, σε περίπτωση που θα πρέπει να δώσει το «παρών» όπου θα απαιτείται, αναφέρεται ότι δεν υπάρχει πια διαδικασία ορκωμοσίας ευρωβουλευτών. Ωστόσο, πραγματοποιείται μία συνέλευση στις 16 Ιουλίου, όπου θα χρειαστεί ειδική άδεια για να παραστεί.

Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, η Υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και ο Βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου.