«Καρφιά» Γ. Βαρουφάκη σε Αλ. Τσίπρα: O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξευτελίζει την απλή αναλογική
ΕΡΤ
ΕΡΤ

«Καρφιά» Γ. Βαρουφάκη σε Αλ. Τσίπρα: O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξευτελίζει την απλή αναλογική

Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Επίλογος», ο Γιάνης Βαρουφάκης, Γραμματέας του ΜέΡΑ 25, αναφέρθηκε στις επερχόμενες εκλογές και δήλωσε ότι οι λόγοι για να ψηφίσει κανείς το ΜέΡΑ25 είναι ότι δεν υπάρχει άλλη φωνή που να εκφράζει την αγωνία ότι τα βαρίδια του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους σπρώχνουν τους νέους να φύγουν από τη χώρα.

Ανέφερε ότι το ΜέΡΑ 25 έχει να παρουσιάσει μεγάλη δραστηριότητα στην κοινοβουλευτική του παρουσία, ενώ ως προς την απλή αναλογική δήλωσε την πιστεύουν και την αγαπάνε, αλλά και ότι δεν έχουν γίνει προγραμματικές συζητήσεις για μετεκλογικές συνεργασίες και πως το ΜέΡΑ 25 ότι πιστεύει το λέει

Στους βασικούς πυλώνες των προτάσεων του ΜέΡΑ25 είναι το θέμα των «κόκκινων δανείων», το χρηματιστήριο ενέργειας, ο ΦΠΑ, κλπ.

«Είμαστε ανοιχτοί σε όποιον θεωρεί τον εαυτό του προοδευτικό και δεν περιμένουμε να έρθετε εσείς σε μας, ερχόμαστε και εμείς σε εσάς, δεν είμαστε μικρομέγαλοι, τόνισε ο Γραμματέας του Μέρα25, ενώ άσκησε κριτική στο Νίκο Ανδρουλάκη ότι εκφράζει ένα πολιτικό χώρο που έβαλε τον τόπο στα μνημόνια, απαντώντας σε κριτική που είχε δεχτεί από τον ίδιο για τις επιλογές του το 2015.

Σφοδρή ήταν η επίθεση του κ. Βαρουφάκη στον πρώην πρωθυπουργό σχετικά με την απλή αναλογική. 

«Την αγάπη σου για την απλή αναλογική την τιμάς στην πράξη. Βοηθάει να την ψηφίσεις, αλλά πρέπει να την τιμήσεις στην πράξη. Αυτό το κάνεις, όταν κάθεσε σε ένα τραπέζι προεκλογικά και να συζητήσεις. Αν δεν το κάνεις αυτό – και αναφέρομαι στον κ. Τσίπρα -, τότε σημαίνει ότι απλά ψήφισες κ. Τσίπρα την απλή αναλογική ως ένα ανάχωμα στον Μητσοτάκη, ώστε να του δημιουργήσεις πρόβλημα, όπως του το έχεις δημιουργήσει τώρα και πλέον κάνει δύο εκλογές. Αυτό δεν είναι αγάπη και εκτίμηση στην απλή αναλογική, είναι ο εξευτελισμός της απλής αναλογικής».

Στη συνέχεια σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη για τη «πολιτική τερατογέννεση» μίας πιθανής μετεκλογικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Μέρα25, δήλωσε ότι τερατογέννεση είναι να θέλει κάποιος να κυβερνήσει και να έχει απέναντί του το 70-75% του εκλογικού σώματος, επίσης το άλλο τέρας είναι να θέλει ο κ. Τσίπρας να κάνει κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς προγραμματική σύγκλιση.

Δείτε σχετικά:

Κυρ. Μητσοτάκης: «Τερατογένεση» μια κυβέρνηση ηττημένων

Επανέλαβε ότι η απερχόμενη κυβέρνηση φοβάται τους νέους, ειδικά μετά την τραγωδία των Τεμπών, γι’ αυτό οι επαναληπτικές εκλογές μέσα στο καλοκαίρι, που μεγάλο μέρος τους θα δουλεύει, κυρίως σε τουριστικές περιοχές μακριά από τους τόπους κατοικίας τους, τους στερεί ουσιαστικά την ψήφο.