Π. Παππάς: Φόβος ότι θα πέσει το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ κάτω από το 3%

Π. Παππάς: Φόβος ότι θα πέσει το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ κάτω από το 3%

Τον κώδωνα του κινδύνου, να επανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστά κάτω του 3% και για τον κίνδυνο να είναι αυτό το τελευταίο συνέδριο του κόμματος, λέγοντας ότι σερνόμαστε σε μία εκλογική διαδικασία μόλις πέντε μήνες μετά, αφού ένας πρόεδρος εξελέγη από ένα σώμα 150.000 μελών, έκρουσε. 

«Βρικόμαστε στην πιο οριακή στιγμή της παράταξής μας. 5 μήνες μετά την εκλογή του νέου μας προέδρου βρισκόμαστε ξανά προ των πυλών μιας  μεγάλης εσωστρέφειας. Ένας νέος πρόεδρος που δεν έχει δοκιμαστεί και δεν έχει χάσει καμία εκλογική διαδικασία Ένα εκλογικό σώμα 150.000 ανθρώπων αμφισβητούνται ανοιχτά. Αντί να μιλάμε για τα προβλήματα της κοινωνίας και τις προτάσεις μας εμείς επιλέγουμε να σκίσουμε ξανά τις σάρκες μας και να τις δώσουμε βορά στους πολιτικούς μα αντιπάλους. Συρόμαστε πάλι σε μία εσωκομματική διαδικασία, λίγους μόνο μήνες πριν τις ευρωεκλογές», τόνισε.

Και συνέχισε: «Ποιο το επίδικο αυτής της διαδικασίας, ποιο το όραμα εκείνων που αμφισβητούν τη θέληση της βάσης; Η επιστροφή στο παρελθόν της ήττας;  Η επιστροφή στο κόμμα των φραξιών και των καπετανάτων; Η επιστροφή στο εσωκομματικό βόλεμα;  Στην ικανοποίηση των ατομικών φιλοδοξιών των ηγετίσκων των τάσεων;

Που πάντα κάποιοι θα είναι πιο ίσοι από τους άλλους; Η επιστροφή στο κόμμα των στελεχών που δεν έχουν καμία σχέση με την παραγωγική διαδικασία; Που δεν διαθέτουν ένσημα εργασίας και ανακυκλώνουν μια κομματική φούσκα; Κάνοντας απλά επαναστατική γυμναστική;

Είναι η επιστροφή στο κόμμα της παρωχημένης κομουνιστογενούς ρητορικής, της συντροφικής υπονόμευσης, της εγκληματικής πολυφωνίας που έγινε παραφωνία, και μετά έγινε κακοφωνία και μας οδήγησε στο 17% των εθνικών εκλογών και την κατάρρευση στις αυτοδιοικητικές εκλογές; Ή μήπως είναι η επιστροφή σε μια κομματική ορθοδοξία, ή επιστροφή στο κόμμα του 3 και του 4%;», αναρωτήθηκε.

«Με πόνο ψυχής διαπιστώνω και ξέρω ότι το συζητάμε όλοι αυτές τις μέρες, ότι αυτό το συνέδριο μπορεί να είναι το τελευταίο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε αν και εξέφρασε την ελπίδα ότι την επόμενη φορά θα υπάρξει ένα διαφορετικό συνέδριο.

Νωρίτερα, ο Πέτρος Παππάς υπέγραψε το ψήφισμα, το οποίο διακινείται στο συνέδριο την τελευταία μιάμιση ώρα περίπου, σύμφωνα με την ΕΡΤ.