Καβγάς Κωνσταντοπούλου - Δουδωνή στη Διάσκεψη των Προέδρων: «Μας κοροϊδεύετε», «δεν δέχομαι μομφή»

Καβγάς Κωνσταντοπούλου - Δουδωνή στη Διάσκεψη των Προέδρων: «Μας κοροϊδεύετε», «δεν δέχομαι μομφή»

Ένταση επικράτησε μεταξύ του Παναγιώτη Δουδωνή και της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Διάσκεψης των Προέδρων μετά τη συμφωνία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην πρόταση του προέδρου της Βουλής για τη νέα ηγεσία της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ).

«Μας κοροϊδεύετε κύριε Δουδωνή. Πρόκειται για μείζον σκάνδαλο και μείζονα λαθροχειρία την ώρα που εκτυλίσσεται το μείζον σκάνδαλο με τις υποκλοπές», είπε, και πρόσθεσε: «Χθες δεν είπατε στο τηλέφωνο πως δεν θα συναινέσετε;». Κατηγόρησε μάλιστα τον βουλευτή ότι συμπράττει με τη ΝΔ εν αγνοία του κ. Ανδρουλάκη.

Ο κ. Δουδωνής τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε προτείνει ανοιχτή διαδικασία, με κατάθεση βιογραφικών. «Κάνουμε μία διαδικασία αξιοκρατίας που χρειάζεται για να φύγουμε από το βούρκο», είπε. «Θέλει να είναι ακέφαλη η Αρχή και υπηρετεί πονηρά σχέδια. Δεν δέχομαι μομφή, έχω ακαδημαϊκή διαδρομή παρά το νεαρό της ηλικίας μου!», απάντησε.

Αναλυτικά ο διάλογος:

-Κακλαμάνης: Σας άκουσε να του επιτίθεστε και δεν έβγαλε τσιμουδιά. Σιωπή.

-Κωνσταντοπούλου: Ξέρει γιατί δεν έβγαλε τσιμουδιά.

-Δουδωνής: Όποιος, μετά την παραίτηση Μενουδάκου τον Μάιο του 2025, θέλει να είναι ακέφαλη η ΑΠΔΠΧ, υπηρετεί πονηρά σχέδια.

-Κωνσταντοπούλου: Μπράβο, το βρήκατε, το βρήκατε, βάλτε μια συνταξιούχο δικαστή, σαν τη Σακελλαροπούλου.

-Δουδωνής: Έχω μια ακαδημαϊκή διαδρομή, παρά το νεαρό της ηλικίας μου. Δεν δέχομαι μομφή. Σας άκουσα προσωπικά.

-Κωνσταντοπούλου: Δεν ντρέπεστε λίγο; Μην χτυπάτε τα χέρια σας, μην χτυπάτε τα χέρια σας

-Κακλαμάνης: Μην διακόπτετε τον συνάδελφο, είστε αγενής. Σταματήστε εσείς κυρία Μπακογιάννη

-Κωνσταντοπούλου: Είμαι αγενής εγώ και όχι αυτός που χτυπάει τα χέρια του; Δεν πειράζει, ας είμαι αγενής.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, η διαδικασία, που αφορούσε τους νέους επικεφαλής του Συνηγόρου του Πολίτη και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ήταν σύμφωνη με όσα έχει προτείνει το ΠΑΣΟΚ.

«Πριν από έξι μήνες ο κύριος Ανδρουλάκης ζήτησε με επιστολή του να προκηρύσσονται οι θέσεις για τις Αρχές, το αποδέχθηκε η Διάσκεψη, συναίνεσε και ο πρωθυπουργός. Υποβλήθηκαν συνολικώς 42 βιογραφικά. Κανένα κόμμα δεν με ενόχλησε όλο αυτό τον καιρό για να προτείνω κάποιον από τους 42. Ανταποκρινόμενος σε όσα είπε ο κ. Ανδρουλάκης στους Δελφούς, έφερα σήμερα τη δική μου πρόταση», ανέφερε ο κ. Κακλαμάνης.

Ο κ. Κακλαμάνης πρότεινε τον Αντώνη Μακρυδημήτρη για τον Συνήγορο του Πολίτη και την Αικατερίνη Συγγούνα για την ΑΠΔΠΧ, που παραμένει ακέφαλη από τον Μάιο του 2025, μετά την παραίτηση του Κωνσταντίνου Μενουδάκου. Το ΠΑΣΟΚ διαφώνησε με την πρώτη πρόταση, ωστόσο συμφώνησε στο πρόσωπο της κυρίας Συγγούνα.

Η διαδικασία αναβλήθηκε, ενώ για να γίνει εκλογή των επικεφαλής των Ανεξάρτητων Αρχών απαιτείται πλειοψηφία 3/5.