Με αφορμή τη διαβίβαση της δικογραφίας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών στη Βουλή, ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, δήλωσε βέβαιος για την αθωότητά του.
Συγκεκριμένα, μέσα από ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ι κ. Κραμανλής δήλωσε ότι «όπως έχω δηλώσει πολλές φορές στο παρελθόν είμαι στη διάθεση των αρχών, ώστε να λάμψει η αλήθεια».
Διευκρίνησε δε ότι «ο Εφέτης Ανακριτής Λάρισας κάλεσε τη βουλή να εκτιμήσει εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες, χωρίς να κάνει αξιολόγηση ή να διατυπώνει κάποια κατηγορία κατά των υπουργών».
Αναλυτικά η ανάρτησή του Κ. Καραμανλή
«Σήμερα ανακοινώθηκε η διαβίβαση προς τη Βουλή της δικογραφίας για το δυστύχημα των Τεμπών.
Ο Εφέτης Ανακριτής Λάρισας, χωρίς να κάνει κάποια αξιολόγηση ή να διατυπώνει οποιαδήποτε κατηγορία, ζητά από τη Βουλή να εκτιμήσει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες των διατελεσάντων υπουργών.
Είμαι βέβαιος για την αθωότητά μου.
Όπως έχω δηλώσει πολλές φορές στο παρελθόν είμαι στη διάθεση των αρχών, ώστε να λάμψει η αλήθεια».