Κ. Καραγκούνης: 340.000 νέες θέσεις εργασίας - Ρεκόρ προσλήψεων όλων των εποχών
Eurokinissi
Eurokinissi

Κ. Καραγκούνης: 340.000 νέες θέσεις εργασίας - Ρεκόρ προσλήψεων όλων των εποχών

Με αφορμή τις εξελίξεις στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά και για την ανεργία στη χώρα μίλησε στον «αέρα» του ραδιοφώνου της ΕΡΤ, ο υφυπουργός Εργασίας, Κώστας Καραγκούνης.

Για το ζήτημα του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Όποιος μιλάει για μαύρο πολιτικό χρήμα πρέπει να έχει αποδείξεις», δήλωσε αρχικά για το ζήτημα του ΟΠΕΚΕΠΕ. 

Και συμπλήρωσε πως «το τελευταίο διάστημα έχουμε δει από το ΠΑΣΟΚ και από το ΣΥΡΙΖΑ μια συγκεκριμένη φρασεολογία και επίθεση προς την κυβέρνηση, η οποία είναι γεμάτη τοξικότητα και ένας διάλογος πέρα και εκτός της οποιασδήποτε θεσμικής ευπρέπειας. Το έχουμε ως δεδομένο αυτό όλο το προηγούμενο διάστημα. Η κυβέρνηση απαντά και μάλιστα μας έκανε και εντύπωση χθες, (το ανέφερε ο πρωθυπουργός), αυτή η επιλεκτική ηθική προσέγγιση για τους παρανομούντες από τον κ. Ανδρουλάκη (…). Πού το είδε το πολιτικό χρήμα; Έχει κάτι να πει για αυτό;

Το πολιτικό χρήμα σε ποιον το έδωσε; Σε κάποιον υπουργό; Αυτά είναι μη σοβαρά πράγματα, χωρίς αποδείξεις δηλαδή, να λέει ο οποιοσδήποτε ότι υπάρχει πολιτικό χρήμα και το οτιδήποτε. Αν υπάρχει λοιπόν, μαύρο πολιτικό χρήμα, αποδείξεις. Τι συζητάμε; Αυτό είναι αυτονόητο. Θα πω δηλαδή, ότι ο κύριος τάδε έχει πάρει χρήμα μαύρο χωρίς να έχω αποδείξεις; Πάλι θα γυρίσουμε στο 2015 – 2019; Αυτά τα ζήσαμε, τα βιώσαμε και πραγματικά είναι ό,τι χειρότερο έχει βιώσει η Ελληνική Δημοκρατία τα τελευταία πολλά χρόνια».

«340.000 νέες θέσεις εργασίας – Ρεκόρ προσλήψεων όλων των εποχών»

Ενώ όσον αφορά την ανεργία και τις θέσεις εργασίας, ο υφυπουργός Εργασίας τόνισε πως «τους τελευταίους μήνες έχουμε ρεκόρ προσλήψεων. Η ανεργία έχει πέσει, όπως ξέρετε πολύ καλά στο 7,9% από 18,7% (…). Μιλάμε λοιπόν, για έναν τεράστιο αριθμό. Και στο εξάμηνο, πράγματι, οι θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν είναι πάνω από 340.000. Και αυτό είναι ένα ρεκόρ όλων των εποχών». 

Ενώ πρόσθεσε ότι «αυτό το οποίο έχει σημασία είναι το εξής: Όσο μειώνουμε το μη μισθολογικό κόστος για τις επιχειρήσεις, όσο αναπτύσσεται η οικονομία, θα βλέπουμε ρεκόρ προσλήψεων συνεχώς. Το 76,4% λοιπόν, αυτό έχει ανέβει, το 77% αυτών των θέσεων είναι πλήρους απασχόλησης και αυτό έχει σημασία στις αποδοχές των εργαζομένων».