Χατζηδάκης για Τέμπη: Δεν μπορούν να μείνουν σκιές, να υπάρξει τιμωρία των υπευθύνων

Χατζηδάκης για Τέμπη: Δεν μπορούν να μείνουν σκιές, να υπάρξει τιμωρία των υπευθύνων

Την ανάγκη να υπάρξει κάθαρση σε όλα τα επίπεδα και παραδοχή των ευθυνών όλων, χωρίς υποσημειώσεις στην τραγωδία στα Τέμπη υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης

Δεν μπορούν να μείνουν σκιές, πρέπει όλα να διερευνηθούν τόνισε ο Κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ την Τετάρτη. Πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει τιμωρία των υπευθύνων όποιοι και αν είναι.  

Επεσήμανε ότι ο κόσμος απαιτεί να μην υπάρχουν διαστρεβλώσεις, να μην κάνουμε την τραγωδία χειρότερη με μύθους που θα συσκοτίσουν την κατάσταση. 

Αναφερόμενος στην περίοδο που ήταν αρμόδιος για τον ΟΣΕ υπενθύμισε ότι τον Σεπτέμβριο του 2008 έγιναν τα εγκαίνια στο κομμάτι Θεσσαλονίκη - Λάρισα με ηλεκτροκίνηση και τηλεδιοίκηση. 

Οι βανδαλισμοί και η σύμβαση 717

Επεσήμανε ότι το 2012 η τηλεδιοίκηση σε μεγάλο μέρος της είχε καταστραφεί γιατί γίνονταν βανδαλισμοί και η κυβέρνηση απευθύνθηκε στην Κομισιόν, και μετά από διαπραγματεύσεις η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δέχθηκε να το χρηματοδοτήσει ξανά τον Ιούνιο του 2013. 

Επεσήμανε ότι επί Μιχάλη Χρυσοχοΐδη υπογράφηκε η σύμβαση 717 για αναβάθμιση, η οποία όμως μετά παρέμεινε στον αέρα.

«Το 2018 έκανα ερώτηση στον Χρ. Σπίρτζη για την τηλεδιοίκηση, ο ίδιος ανέφερε ότι μέχρι το 2019 θα είχε γίνει αναβάθμιση, ωστόσο δεν έγινε» πρόσθεσε ο Κ. Χατζηδάκης.