Χ. Σπίρτζης: Επί ΣΥΡΙΖΑ σώζαμε ανθρώπους, τώρα έχει αλλάξει η πολιτική (vid)
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Χ. Σπίρτζης: Επί ΣΥΡΙΖΑ σώζαμε ανθρώπους, τώρα έχει αλλάξει η πολιτική (vid)

Για «διαφορά πολιτικής» στο μεταναστευτικό έκανε λόγο ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, σημειώνοντας πως «τα τέσσερα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει πολιτική», με αφορμή το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο.

Σε μια προσπάθεια να «διαγράψει» τις τραγωδίες που είχαν συμβεί επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Τσίπρα, δήλωσε μεταξύ άλλων στο MEGA τα εξής: 

«Το 2016 η εικόνα της χώρας μας δεν ήταν 500 αγνοούμενοι κλειδωμένοι στα αμπάρια ενός πλοίου. Ήταν οι γιαγιάδες στη Λέσβο και οι λιμενικοί που προσπαθούσαν να σώσουν κόσμο. Παίρναμε συγχαρητήρια από όλο τον πλανήτη και τον Πάπα. Τότε είχαμε μια πολιτική να προσπαθήσουμε να διασώσουμε αυτούς τους ανθρώπους. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια έχουμε άλλη πολιτική. Έχουν γίνει καταγγελίες, γίνονται έρευνες στη χώρα μας για επαναπροωθήσεις και είχαμε πνιγμούς δυο μικρών παιδιών στη Χίο».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «οι λιμενικοί δεν έχουν καμία ευθύνη» εντούτοις επέμεινε ότι «υπάρχουν ευθύνες σε όσους δίνουν εντολές», ενώ στην επισήμανση πως «τώρα έχουμε άλλη κυβέρνηση», ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «οι υφυπουργοί της Νέας Δημοκρατίας είναι τώρα υφυπουργοί (της υπηρεσιακής κυβέρνησης)».

Δείτε το βίντεο από το 13:00 και μετά: