Χ. Καστανίδης κατά Ανδρουλάκη: Όταν αποτυγχάνει ένας αρχηγός πρέπει να παραιτείται

Χ. Καστανίδης κατά Ανδρουλάκη: Όταν αποτυγχάνει ένας αρχηγός πρέπει να παραιτείται

Υπέρ της επιτάχυνσης των διαδικασιών εσωκομματικών εκλογών προσθέτοντας πως «όταν αποτυγχάνει ένας αρχηγός, πρέπει να έχει ο ίδιος την φιλοτιμία να υποβάλει την παραίτησή του. Εάν δεν το κάνει, τότε είναι προφανές ότι θα τεθεί από άλλους το θέμα και καλώς τίθεται», ανέφερε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά FM» και ερωτηθείς σχετικά σημείωσε ότι «εφόσον τίθεται θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, νομίζω ότι αυτή η εκκρεμότητα πρέπει γρήγορα να εκκαθαριστεί, γιατί το μείζον ζήτημα είναι η ανασύνθεση συνολικά του προοδευτικού χώρου».

«Έχουμε μια δραματική αύξηση της αποχής αυτό συμπαρασύρει και το ΠΑΣΟΚ και οδηγεί σε μείον 100 χιλιάδες ψηφοφόρους...», παρατήρησε για το εκλογικό ποσοστό του κόμματος και συμπλήρωσε ότι «την ίδια ώρα που χάνεις ψηφοφόρους ψελλίζεις μερικά ρητά άρρητα για το ότι σε μερικές περιοχές πήγαμε καλά όταν ο στόχος τον οποίος έθεσες είναι να είσαι αξιωματική αντιπολίτευση, δεύτερο κόμμα και στις επόμενες εθνικές εκλογές θα διεκδικήσω τη διακυβέρνηση της χώρας».

«Τίποτα από αυτά δεν συνέβη και βρίσκεται στον Ψηλορείτη των εκλογικών επιδόσεων του 12,7%. Θα πρέπει να έχεις την ευαισθησία να πεις «δεν τα κατάφερα σε αυτά που εστόχευσα, ελάτε να αναλάβει κάποιος άλλος», επισήμανε.

Αναφορικά με την πρόταση των κ. Ραγκούση και Θεοχαρόπουλου για εσωτερικό δημοψήφισμα, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει πρωτοβουλία για ενιαίο κόμμα στην Κεντροαριστερά, είπε: «Νομίζω ότι είναι πολύ καλή ιδέα σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί καταλαβαίνω ότι ο άλλος μεγάλος ηγέτης του χώρου, ο κ. Κασσελάκης θα κάνει ότι μπορεί για να φθείρει οποιαδήποτε προσπάθεια να συσπειρωθούν οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς».