Γ. Οικονόμου: Στις εκλογές ψηφίζουμε για να πάμε μπροστά με αυτοδυναμία της ΝΔ
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου

Γ. Οικονόμου: Στις εκλογές ψηφίζουμε για να πάμε μπροστά με αυτοδυναμία της ΝΔ

«Επιδιώκουμε να είμαστε μια αποτελεσματική κυβέρνηση και αν κάτι έδειξαν οι πολίτες στην κάλπη της περασμένης Κυριακής είναι ότι ζήτησαν σεβασμό στις αγωνίες, στα προβλήματα τους και στην ανάγκη για λύσεις. Αυτό προέταξε η Νέα Δημοκρατία στη διάρκεια και της τετραετίας που πέρασε», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Όπως συμπλήρωσε, «αντιμετωπίσαμε τα προβλήματα που μας έτυχαν, ανοίξαμε όλα τα μεγάλα ζητήματα, απαντήσαμε ή επιχειρήσαμε να απαντήσουμε στις αγωνίες, τις απαιτήσεις, τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, παρουσιάσαμε μια προοπτική για το μέλλον, η οποία από τη μια είχε το στοιχείο αξιοπιστίας για το τι κάναμε και από την άλλη ένα κοστολογημένο και μετρημένο Πρόγραμμα».

Σχετικά με το βασικό διακύβευμα, τόνισε ότι αυτό είναι «ποια κυβέρνηση, με τι κανόνες, με ποια προοπτική θα εγγυηθεί την επόμενη μέρα της χώρας και ο κόσμος απάντησε εμφατικά σε αυτό στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Με τον ίδιο σεβασμό, την ίδια μετριοπάθεια, την απόλυτη αίσθηση ότι η κάλπη είναι άδεια -γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα- θα κινηθούμε και αυτές τις επόμενες εβδομάδες, προσανατολισμένοι σε αυτό που απαιτούν οι πολίτες: μια χώρα στην οποία να ξέρουν ότι ζουν με ασφάλεια, προοπτική και μπορούν να έχουν όλες τις δυνατότητες για να δουλέψουν και να προκόψουν».

Κατά τον κ. Οικονόμου, ο κόσμος τα έλαβε όλα υπ όψιν του και διαπίστωσε ότι υπάρχει μια καθαρή πρόταση διακυβέρνησης και από εκεί και πέρα μια «Βαβέλ».

Θετική ψήφο για το αύριο της χώρας έδωσαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, οι πολίτες, σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Όλα τα υπόλοιπα υποτιμούν τη συμπεριφορά του εκλογικού σώματος και την προσβάλουν. Από τη μια έχουμε μια καθαρή πρόταση διακυβέρνησης για να τρέξει η χώρα μπροστά, με σεβασμό στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, τις προτεραιότητες, τα μεγάλα διεθνή και εθνικά ζητήματα και από την άλλη ερίζουν τα κόμματα για το ποιος θα κυριαρχήσει στο χώρο της αντιπολίτευσης με έναν ασυγχώρητο κομματισμό, μια επίμονη αυτοαναφορικότητα και μια ανυπαρξία ουσιαστικής πρότασης για το αύριο. Λένε τι δεν θέλουν, τι αποδοκιμάζουν, τι δεν τους αρέσει, όχι το τι πρέπει να γίνει. Μια πρόταση διακυβέρνησης υπάρχει», σημείωσε.

Και συμπλήρωσε: «Προφανώς ο ρόλος της αντιπολίτευσης σε μια Δημοκρατία είναι σημαντικός, σοβαρός -δεν το αμφισβητεί κανείς- κυρίως όμως ψηφίζουμε για κυβέρνηση στις εκλογές. Ψηφίζουμε για το ποιος θα είναι αυτός που θα κρατά το τιμόνι της χώρας, που μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια την Ελλάδα στον τυφώνα των παγκόσμιων κρίσεων, που μπορεί να εγγυηθεί στην Ελληνίδα και τον Έλληνα μια κοινωνία προκοπής και αλληλεγγύης για μια χώρα με αξιοπρέπεια, εθνική και συλλογική, που θα καρπωθεί τις ευκαιρίες που υπάρχουν στο διεθνές περιβάλλον, θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία και ταυτόχρονα θα είναι έτοιμη να επιδείξει και ανθεκτικότητα σε ό,τι γίνεται.

Στις εκλογές ψηφίζουμε για κυβέρνηση, για το ποιος θα κυβερνήσει, για το σε ποιον θα εναποθέσουμε το μέλλον μας. Άλλη πρόταση διακυβέρνησης εκτός από αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει».