Γ. Οικονόμου: Μια μικρή μεταβολή στο ποσοστό της ΝΔ θα κάνει μεγάλη διαφορά στο αύριο της Ελλάδας  

Γ. Οικονόμου: Μια μικρή μεταβολή στο ποσοστό της ΝΔ θα κάνει μεγάλη διαφορά στο αύριο της Ελλάδας  

«Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός, προφανώς καμία αλαζονεία, έπαρση ή αίσθηση ότι όλα είναι δεδομένα», δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ  Γιάννης Οικονόμου καλώντας τους πολίτες να δώσουν ισχυρή πλειοψηφία στη Νέα Δημοκρατία. 

«Ζητάμε μια ισχυρή πλειοψηφία, η οποία θα δώσει ισχυρή και ασφαλή Κυβέρνηση. Στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε για Κυβέρνηση -μπορεί να υπάρχει ένας διαγωνισμός για το ποια θα είναι η Αντιπολίτευση, ποιος θα κυριαρχήσει στην Αντιπολίτευση με ένα αφήγημα που καλλιεργείται σε μια παρωχημένη βάση- αλλά το βασικό διακύβευμα είναι τι Κυβέρνηση θα υπάρχει» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΙ. 

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «αυτό το οποίο αξίζει να αναδειχθεί - το ανέλυσαν ο Πρωθυπουργός και όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας - είναι ότι μπορεί να μην διακυβεύεται ποιος θα είναι ο πρώτος ή ο δεύτερος σε αυτές τις εκλογές - πλέον όχι βάσει δημοσκοπήσεων, αλλά βάσει εκλογικού αποτελέσματος, αν και κάθε κάλπη είναι διαφορετική - αυτό που κυρίως διακυβεύεται, κατά τη διάρκεια αυτής της εκλογικής αναμέτρησης, είναι ότι μια μικρή μεταβολή στο εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί να κάνει τη διαφορά στο αύριο της χώρας».

Για αυτόν ακριβώς το λόγο, συνέχισε, «δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός, προφανώς καμία αλαζονεία, έπαρση ή αίσθηση ότι όλα είναι δεδομένα». «Κάθε κάλπη είναι διαφορετική και ποτέ η Νέα Δημοκρατία δεν απευθύνθηκε στην ελληνική κοινωνία θεωρώντας την εκλογική συμπεριφορά δεδομένη. Όμως, με δεδομένα τα χαρακτηριστικά -τα κόμματα που θα μπουν στο  Κοινοβούλιο, την κατανομή των εδρών με βάση τον εκλογικό νόμο - η μία  - μιάμιση μονάδα διαφορά ενδεικτικά θα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Κυβέρνηση που θα έχουμε, την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα υπάρχει και το πως θα προχωρήσουμε την επόμενη μέρα». 

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «απευθυνόμαστε στον κόσμο, όπως το κάναμε και το προηγούμενο διάστημα και ζητούμε ισχυρή εντολή, ισχυρό Πρωθυπουργό με ασφαλή αυτοδυναμία για να υλοποιήσει με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα αλλαγές, μεταρρυθμίσεις και μια πολιτική, την οποία ο κόσμος επιβεβαίωσε και επικρότησε στις εκλογές της 21ης Μαΐου». 

Βασική προτεραιότητα κάθε πολιτικής πρέπει να είναι η αποτελεσματικότητα. Την περίοδο της μεγάλης πληθωριστικής πίεσης -όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο, γιατί δεν ήταν «ακρίβεια Μητσοτάκη», αλλά ακρίβεια εξαιτίας του παγκόσμιου τυφώνα επάλληλων κρίσεων- επιλέξαμε ένα συγκεκριμένο τρόπο αντιμετώπισης, συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με το κ. Οικονόμου, «ο τρόπος αυτός που επιλέξαμε με μια σειρά από μέτρα που λοιδωρήθηκαν -αύξηση στους μισθούς, ενισχύσεις, «Καλάθι του Νοικοκυριού»- έχουν ως αποτέλεσμα η χώρα μας σήμερα να έχει σημαντικά χαμηλότερο πληθωρισμό γενικώς, αλλά και στα τρόφιμα, από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, της Ισπανίας συμπεριλαμβανομένης.

Η Ισπανία τρέχει με μεγαλύτερο πληθωρισμό στα τρόφιμα από ό,τι η Ελλάδα. Μια τρύπα στο νερό έκαναν οι Ισπανοί με το ΦΠΑ στα τρόφιμα και οδηγούνται σε εκλογές, ανάμεσα στα άλλα και για αυτό. Αυτό είναι η καλύτερη απάντηση σε μια σειρά στερεότυπα και κορώνες του τύπου «να πέσει ο ΦΠΑ, αλλά δεν έχουμε ελεγκτικό μηχανισμό, δεν ελέγχονται οι πολλοί».

Με όλα τα μέτρα που πήραμε στηρίξαμε την ελληνική οικογένεια, την τετραμελή οικογένεια πολύ περισσότερο από ότι θα ήταν το όφελός από τη μείωση του ΦΠΑ».