Γ. Κύρτσος: Πολιτική λύτρωση η διαγραφή μου από τη Νέα Δημοκρατία

Γ. Κύρτσος: Πολιτική λύτρωση η διαγραφή μου από τη Νέα Δημοκρατία

Για «πολιτική λύτρωση» κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής, Γιώργος Κύρτσος, λίγη ώρα μετά τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία. Με σειρά αναρτήσεών του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, αναφέρει ότι τα επιχειρήματά του μετά τη διαγραφή από τη ΝΔ, θα είναι τα ίδια με αυτά που αναπτύσσει εδώ και 15 μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι ο ευρωβουλευτής έκανε πλήθος αναρτήσεων στα social media στις οποίες, μεταξύ άλλων, αφήνοντας αιχμές για την οικονομία και για «δίωξη δημοσιογράφων, Τουλουπάκη», όπως αναφέρει, συνδέοντας το θέμα αυτό με την απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου να συνδέει τα κονδύλια με τον σεβασμό δικαιωμάτων.

Σημειώνεται πως μεταξύ άλλων ο Γ. Κύρτσος ξεκαθαρίζει πως οι φήμες περί προσχώρησης σε κόμμα δεν έχουν βάση. 

Η ανακοίνωση της διαγραφής Κύρτσου

«Ο κ. Κύρτσος, ο οποίος εξελέγη με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, με εντολή από τους ψηφοφόρους να προωθεί τις ελληνικές θέσεις στο Ευρωκοινοβούλιο, με τις αναρτήσεις του κάνει εντελώς το αντίθετο. Δυσφημεί διεθνώς τη χώρα αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης και συγκρίνοντας την Ελλάδα με κράτη που παραβιάζουν τους κανόνες του κράτους δικαίου. Με τη στάση του προσβάλλει όλους εκείνους που τον εμπιστεύθηκαν να τους εκπροσωπεί», αναφέρει σε ανακοίνωση η ΝΔ και συνεχίζει:

«Μέχρι σήμερα έγινε ανεκτή η όποια κριτική του στην κυβέρνηση, ακόμη κι αν ξεπερνούσε τα όρια. Ανοχή όμως στη δυσφήμιση της χώρας δεν μπορεί να υπάρξει. Πιο συγκεκριμένα, εφαρμόστηκε το άρθρο 5 §1.2 του καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με το οποίο η απώλεια της ιδιότητας του μέλους επέρχεται "Με την αυτόβουλη απομάκρυνσή του από το κόμμα, η οποία εκδηλώνεται με λόγο ή πράξη και προκύπτει κατάδηλα, ενδεικτικά με την εγγραφή του σε άλλο πολιτικό κόμμα, ή με δημόσιες εκδηλώσεις του που αντιστρατεύονται έντονα τις ιδεολογικές και πολιτικές αρχές του κόμματος ή προωθούν το ρατσισμό, το μίσος και τη βία ή αμφισβητούν το κράτος δικαίου και το δημοκρατικό κοινοβουλευτικό πολίτευμα της χώρας. Η διαπίστωση της συνδρομής των παραπάνω γίνεται με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής».