Γ. Φλωρίδης: Τα Χριστούγεννα είχαν ενεργοποιηθεί 50.000 bots από το εξωτερικό για τα Τέμπη

Γ. Φλωρίδης: Τα Χριστούγεννα είχαν ενεργοποιηθεί 50.000 bots από το εξωτερικό για τα Τέμπη

«Τα τεράστια ψεύδη και οι κατηγορίες περί συγκάλυψης κατέρρευσαν», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Είχαμε δυνάμεις εντός και εκτός, που επιθυμούσαν την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης» τονίζοντας ότι, σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας, τα Χριστούγεννα είχαν ενεργοποιηθεί στο διαδίκτυο 50.000 ψεύτικοι λογαριασμοί από χώρα του Εξωτερικού που ενημέρωναν για τα Τέμπη.

Όσον αφορά τη στάση του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να υιοθετεί τερατολογίες και να καταθέσει πρόταση μομφής για να πέσει η κυβέρνηση, ενώ κάλεσε την αντιπολίτευση να αφήσει το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο να αποφανθεί. 

Ακόμη, ο υπουργός Δικαιοσύνης κάλεσε να αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους «δήθεν πραγματογνώμονες» που τοποθετήθηκαν για την υπόθεση. 

«Μία σοβαρή έρευνα στη χώρα μας πέρα από τη δικαστική, θα αφορούσε τι συνέβη και μία ολόκληρη κοινωνία μπήκε σε μία συναισθηματική παράκρουση, παραπλανημένη, με κίνδυνο που εν τέλει απειλούσε τη χώρα», ανέφερε.

«Είναι ένα εθνικό ζήτημα, δεν είναι απλό ζήτημα», πρόσθεσε.