Γ. Βασιλειάδης (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν ξέρω εάν οι 10 ημέρες είναι αρκετές για τους υποψηφίους

Γ. Βασιλειάδης (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν ξέρω εάν οι 10 ημέρες είναι αρκετές για τους υποψηφίους

Ερωτηματικά για το κατά πόσο επαρκεί το χρονικό διάστημα μέχρι τις 10 Μαρτίου για να πραγματοποιηθούν εσωκομματικές εκλογές ανάδειξης νέου προέδρου έθεσε ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βασιλειάδης. 

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να παρουσιαστεί στον στρατό στις 11 Μαρτίου, οπότε οι κάλπες θα πρέπει να έχουν στηθεί μέχρι και τις 10 Μαρτίου, αλλιώς θα πρέπει να υπάρξει αναβολή. Με δεδομένο αυτό, τα χρονικά περιθώρια για την επανεκλογή προέδρου είναι περιορισμένα.

«Θα πρέπει να δούμε τα τεχνικά ζητήματα. Το καταστατικό λέει ότι χρειάζεται ένας μήνας από την έγκριση των υποψηφιοτήτων αλλά το συνέδριο μπορεί να πάρει διαφορετική απόφαση, άρα όσο η διαδικασία είναι σε εξέλιξη μπορεί να παρθούν και αντίστοιχα αποφάσεις. Το θέμα είναι ότι αν πάμε ή εφόσον πάμε σε μια διαδικασία προεδρικής εκλογής, δεν ξέρω αν οι δέκα μέρες θα είναι αρκετές και για τους άλλους υποψηφίους», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στα «Παραπολιτικά FM».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα επανεκλεγεί ο κ. Κασσελάκης σημείωσε ότι «για μένα στην πολιτική δεν υπάρχει τίποτα αυτονόητο. Στην πολιτική και ειδικά όταν ζητάμε τη γνώμη των μελών, την απόφαση των μελών, θα πρέπει να αποφασίζουμε με βάση πολιτικές απόψεις, πολιτικές δεσμεύσεις».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την παρέμβαση Τσίπρα είπε «ο πρώην πρόεδρος, αυτός που έκανε την Αριστερά κυβερνώσα, θεώρησε σκόπιμο να μιλήσει. Πήρε θέση για τα όσα βλέπει ότι συμβαίνουν στο κόμμα που επί της ουσίας ο ίδιος δημιούργησε. Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη κατάσταση και για να μπορέσεις να ανακτήσεις τη σχέση σου με την κοινωνία, γιατί αυτό σε ενδιαφέρει στο τέλος, πρέπει να είσαι ξεκάθαρος στο ποιος είσαι, τι θέλεις, πού θέλεις να πας. Αυτό πρέπει να είναι σαφές».