field_kentriki_fotografia
Φλαμπουράρης: Να ρωτήσει το ΚΙΝΑΛ τα μέλη του εάν θέλουν συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ

Ένα είδος δημοψηφίσματος μεταξύ των μελών και των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ ζητά ο Αλέκος Φλαμπουράρης σχετικά με το εάν θέλουν συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα κατά τη διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο στενότερος εκ των συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα δήλωσε ότι κατά τη διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ, θα πρέπει να τεθεί το ερώτημα στα μέλη και τους ψηφοφόρους, ώστε να τοποθετηθούν σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα.

Συμπλήρωσε μάλιστα θεωρώντας πως για κάποιο λόγο τα μέλη και οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ που κατ επανάληψη επέλεξαν να μην προσχωρήσουν και να μην ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ σε διαδοχικές εκλογικές διαδικασίες, θα το πράξουν τώρα, ότι «Σε αυτή την περίπτωση η προοδευτική συνεργασία θα είναι εξασφαλισμένη».

Την ίδια στιγμή και ενώ το ΚΙΝΑΛ διέψευσε τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας περί επαφών για συνεργασία κυβερνητική το 2015, ο Αλέκος Φλαμπουράρης υποστήριξε ότι το 2015 είχε λάβει μέρος σε συζητήσει με στελέχη του ΚΙΝΑΛ για συνεργασία, αλλά από τη Χαριλάου Τρικούπη είχαν αρνητική στάση.

Συμπλήρωσε όμως πως «Ήταν τόσο γρήγορες οι εξελίξεις και η ανάγκη να υπάρξει τότε κυβέρνηση, που δεν μπορεί να επιρρίψει κανείς ευθύνες» για να καλύψει και την αναφορά του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ περί «αναγκαία κακού» σχετικά με τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο.

Υπενθυμίζεται πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει υποστηρίξει ότι δεν πρέπει να εκλεγεί ο Ανδρέας Λοβέρδος αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπό την ηγεσία του δεν θα υπάρξει συνεννόηση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. Εξέλιξη που τρομάζει τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έχει στηρίξει την προσπάθειά του σε μια «προοδευτική συμμαχία» που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας μετά τις επόμενες εκλογές χωρίς όμως να διευκρινίζει πως θα επιτευχθεί η συνεργασία με τα υπόλοιπα κόμματα.

Σημειώνεται, δε, πως ο Αλέξης Τσίπρας ασκεί πιέσεις προς τη σημερινή ηγεσία του ΚΙΝΑΛ που σημειωτεόν ακολουθεί σε όλες τις εξελίξεις την ίδια αντιπολιτευτική κριτική με τον ΣΥΡΙΖΑ, φθάνοντας στο σημείο να απέχει ακόμη και από τη χθεσινή ψηφοφορία της τροπολογίας που πέραν των ποινικών και άλλων αυστηρών κυρώσεων που προβλέπει η νομοθεσία, καθορίζει και ιδιαιτέρως αυστηρά πρόστιμα για όσους πλαστογραφούν πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης καθώς και για τους αποδέκτες αυτών.

Αλχημείες τα στοιχεία περί αύξησης του ΑΕΠ
 

Ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην αύξηση του ΑΕΠ τονίζοντας πως «Τα στοιχεία περί αύξησης του ΑΕΠ είναι αλχημείες της κυβέρνησης, καθώς κάνουν συγκρίσεις με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι εν μέσω lockdown» την ώρα που η Ελλάδα εμφανίζει την πέμπτη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρώπη ξεπερνώντας τον σχετικό ευρωπαϊκό μέσο όρο. Δείχνοντας, δε, με τη θέση αυτή την ανησυχία που προκαλεί στον ΣΥΡΙΖΑ το ενδεχόμενο να υπάρξει το λεγόμενο μέρισμα ανάπτυξής.

Αντέτεινε ως λύση την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, λέγοντας πως με τον τρόπο αυτό θα αντιμετωπιστεί «το τσουνάμι ακρίβειας, το οποίο δεν θα είναι παροδικό όπως εκτιμά το οικονομικό επιτελείο».

Παράλληλα εκτίμησε πως «εξ αντικειμένου έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο», σημειώνοντας ότι «πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε τις εκλογές και να ηγηθούμε μιας κυβέρνησης προοδευτικής συμμαχία και κατεύθυνσης, όποτε στηθούν κάλπες, είτε σε 3 μήνες, είτε σε 13».