Εύα Καϊλή: Σήμερα τής αφαιρείται η ηλεκτρονική επιτήρηση - Οι περιοριστικοί όροι

Εύα Καϊλή: Σήμερα τής αφαιρείται η ηλεκτρονική επιτήρηση - Οι περιοριστικοί όροι

Σήμερα αναμένεται η Εύα Καϊλή να βγάλει το ηλεκτρονικό βραχιολάκι παρακολούθησης, σύμφωνα με την ΕΡΤ. 


Χθες, η εισαγγελία των Βρυξελλών ανακοίνωσε ότι πλέον δεν είναι χρειάζεται η κράτησή της για τις ανάγκες της έρευνας που σχετίζονται με το Qatargate. Αργά το βράδυ έγιναν γνωστοί οι περιοριστικοί όροι που επιβάλλονται στην Εύα Καϊλή και οι οποίοι υπάρχουν στην απόφαση του ανακριτή Μισέλ Κλεζ.

Μεταξύ αυτών αναφέρεται ότι η Εύα Καϊλή καλείται να επιστρέψει τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για την ηλεκτρονική επιτήρηση και να επιτρέψει την πρόσβαση στο σπίτι της σε μέλος του εθνικού κέντρου ηλεκτρονικής επιτήρησης για να απομακρύνει τον εν λόγω εξοπλισμό.

 
Επίσης, καλείται να διαμένει στην κατοικία της και να μην αλλάζει χώρο διαμονής χωρίς προηγουμένως να ειδοποιήσει τον ανακριτή καθώς και να μην εγκαταλείψει την εθνική επικράτεια χωρίς προηγούμενη γραπτή άδειά του.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με όλα τα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση που βρίσκεται υπό έρευνα, μεταξύ άλλων μέσω του Τύπου, αλλά και να απαντά σε όλες τις κλήσεις από τις αστυνομικές ή δικαστικές αρχές. Επισημαίνεται ταυτόχρονα ότι οι όροι αυτοί τίθενται σε ισχύ στις 25 Μαΐου και θα λήξουν στις 25 Αυγούστου 2023, εκτός εάν αποφασιστεί η παράταση ή η τροποποίησή τους.

Άγνωστο παραμένει το πότε θα ξεκινήσει η δίκη για την υπόθεση του Qatargate.

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήδη επέστρεψε ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, αφού του αφαίρεσαν το ηλεκτρονικό βραχιολάκι.