Εμμένει ο Κουρουμπλής στους χαρακτηρισμούς του - Κάνει λόγο για παρερμηνεία

Εμμένει ο Κουρουμπλής στους χαρακτηρισμούς του - Κάνει λόγο για παρερμηνεία

Εμμένει στις δηλώσεις του περί «δολοφόνους» για τη διαχείριση της πανδημίας ο βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος διαγράφτηκε χθες από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μετά την άρνησή του να ανακαλέσει. Ο ίδιος επέμεινε στις κατηγορίες που διατύπωσε κατά της κοινοβουλευτικής παράταξης της ΝΔ, κάνοντας ωστόσο λόγο για παρερμηνεία. 

Μιλώντας στο Open ο ανεξάρτητος πια βουλευτής υποστήριξε ότι στην τοποθέτησή του χαρακτήρισε τους κυβερνητικούς ως ευσυνείδητους ανθρώπους και δεν θα μπορούσε να τους πει δολοφόνους, αλλά είπε πως οι πρακτικές τους είναι δολοφονικές.

«Τι να ανακαλέσω; Οι βουλευτές ασκούν εξουσία; Ακούσατε όλη την τοποθέτησή μου; Δεν τους αναγνώρισα ότι είναι ευσυνείδητοι άνθρωποι; Όταν λες έναν άνθρωπο ευσυνείδητο μπορεί να πεις ότι δολοφόνησε; Είπα "οι πολιτικές σας είναι δολοφονικές"», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ό ίδιος ισχυρίστηκε ότι μέσα στα νοσοκομεία πνίγηκαν άνθρωποι από κακή διαχείριση των νοσηλευόμενων εκτός ΜΕΘ. «Όταν μέσα σε ένα νοσοκομείο ανατίθεται η ευθύνη σε ανθρώπους που δεν έχουν καμία ειδικότητα σχετική να φροντίζουν ανθρώπους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ; Ξέρετε τι συνέβη; Πνίγηκαν άνθρωποι από την κακή ροή οξυγόνου. Αν αυτό δεν είναι δολοφονία...», σημείωσε ενδεικτικά και επανέλαβε πως κατά την διάρκεια της πανδημίας χάθηκαν άδικα 7.500 άνθρωποι.

Ερωτηθείς για τη διαγραφή του από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέφερε ότι είναι «δικαίωμα του αρχηγού. Δεν ήρθα εδώ να κλαψουρίσω γιατί με διέγραψε ο Τσίπρας. Με διέγραψε, τελείωσε αυτό» και πρόσθεσε πως η δική του υπόθεση «δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που συμβαίνουν στην κοινωνία. Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του. Εγώ ήθελα να αναδείξω το τι συντελείται και τι έρχεται. Η ζωή απειλείται από αυτά που συμβαίνουν στα νοσοκομεία».

Μάλιστα, σημείωσε ότι προτίθεται να παραιτηθεί από την ασυλία του εάν χρειαστεί να καταθέσει για τις καταγγελίες του...

Αργότερα, μιλώντας διαδοχικά στον Ant1 και στον ΣΚΑΙ ο ανεξάρτητος βουλευτής ξεκαθάρισε ότι δεν παίρνει πίσω όσα είπε από το βήμα της Βουλής.  «Γι’ αυτούς που θεωρούν ότι ήταν μια βαριά κουβέντα... Ε, ωραία. Εγώ την είπα και δεν την παίρνω πίσω. Τι να κάνουμε τώρα..», δήλωσε και επανέλαβε την επιχειρηματολογία του πως «δεν είπε σε κανέναν ότι είναι δολοφόνος αλλά ότι οι πολιτικές που ασκούνται είναι δολοφονικές, και πως τα λεγόμενά του αποτελούσαν μια «κραυγή αγωνίας» διότι πεθαίνουν άνθρωποι αβοήθητοι εκτός ΜΕΘ».

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είπε ότι δεν έχει μιλήσει με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τον διέγραψε ενώ βρισκόταν στις Βρυξέλλες. Σε κάθε περίπτωση είπε πως έχει καθαρή τη συνείδησή του και δεν τον απασχολεί η διαγραφή του και το εάν θα είναι ή όχι βουλευτής.

«Αν έβαλα αυτογκόλ ή όχι θα κριθεί όταν έρθει η ώρα» πρόσθεσε και εξήγησε ότι δεν παραιτείται της βουλευτικής του έδρας γιατί τον ψήφισαν χιλιάδες άνθρωποι και όταν έρθει η ώρα θα τον στείλει «σπίτι του» ο λαός.

Και στους δυο τηλεοπτικούς σταθμούς επανέλαβε πως θα παραιτηθεί της βουλευτικής του ασυλίας εάν κάποιος που νομίζει ότι θίγεται του κάνει μήνυση.