Διχάζει ο Κασσελάκης: «Μεσσίας του Instagram» κατά Φίλη - «Μεγάλη επιτυχία» κατά Πολάκη
Facebook
Facebook
ΣΥΡΙΖΑ

Διχάζει ο Κασσελάκης: «Μεσσίας του Instagram» κατά Φίλη - «Μεγάλη επιτυχία» κατά Πολάκη

Μεγάλη εσωκομματική αναστάτωση φαίνεται να έχει προκαλέσει η νεότερη υποψηφιότητα στην κούρσα διεκδίκησης της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή του Στέφανου Κασσελάκη, με κορυφαία στελέχη να τάσσονται δημόσια υπέρ ή κατά της συγκεκριμένης υποψηφιότητας.

Συγκεκριμένα, ο πιο ένθερμος, μέχρι ώρας, υποστηρικτής του στο εσωτερικό του κόμματος, φαίνεται να είναι ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος αδράζει κάθε ευκαιρία να υπογραμμίσει την προτίμηση που έχει στον εν λόγω διεκδικητή της προεδρίας. Μάλιστα σε πρόσφατη ανάρτηση του υποστήριξε ότι η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του υποψηφίου στους τάφους του Βενιζέλου στα Χανιά, στέφθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία. 

Μάλιστα η εν λόγω επιλογή τοποθεσίας σχολιάστηκε αρνητικά από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και τον Δήμο Χανίων, τα οποία σε ανακοίνωσή τους υπογράμμισαν ότι «Οι τάφοι των Βενιζέλων δεν είναι χώρος για κομματικές εκδηλώσεις».

Την συγκεκριμένη αντίδραση σχολίασε μάλιστα ο Π. Πολάκης στην ανάρτησή του τονίζοντας ότι «εμείς τους τάφους τους σεβαστήκαμε αυτοί που απλώνουν τραπεζοκαθίσματα για γάμους και βαφτίσεις η που τσαλαπατάνε τις πλάκες των μνημάτων για μια σελφι. ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΗΣΟΥΝ!!! Άντε να χαθείτε-ΝΤΡΟΠΗ σας!!!».

«Φυτευτός του Instagram»

Από την άλλη, κατά της υποψηφιότητας Κασσελάκη τάχθηκε ο Νίκος Φίλης, ο οποίος χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «δεν έχουμε ανάγκη από πολιτικούς που «φυτεύονται» από το Instagram».

«Πρέπει να δούμε τις θέσεις του», είπε μιλώντας στο Action 24 και συνέχισε λέγοντας ότι «έχουμε ανάγκη από πολιτικούς που θα προκύπτουν μέσα από την κοινωνία».

«Δυστυχώς όχι στην Ελλάδα μόνο, αλλά διεθνώς και έρχεται και στην Ελλάδα, έχουμε το μοντέλο των πολιτικών του Instagram. Των πολιτικών που ξαφνικά γίνονται γνωστοί από το Instagram. Δεν έχουν καμία σχέση με την κοινωνία. Είναι περιηγητές κομμάτων. Άκουσα χθες τον κύριο Κασσελάκη, να υποστηρίζει τον κύριο Μητσοτάκη, όταν ήταν υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ. Δεν έχουμε ανάγκη από Μεσσίες, αλλά από πολιτικούς που θα δίνουν λόγο στην κοινωνία και δεν θα ‘’φυτεύονται’’ από τα Instagram και τα διάφορα συμφέροντα», είπε το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, αν εννοεί ότι τους «φύτεψαν» τον κ. Κασσελάκη, ο Νίκος Φίλης απάντησε ότι «δεν προκύπτει μέσα από τις ελληνικές πολιτικές διαδικασίες».

«Θέλει να συνεργάζεται με τη ΝΔ»

Σκληρή επίθεση στον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, εξαπολύει με άρθρο του στην Αυγή το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Αριστείδης Μπαλτάς.

 Ο Αριστείδης Μπαλτάς, αφού θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με την υποψηφιότητα Κασσελάκη, αναλύει και παραθέτει δηλώσεις του υποψήφιου προέδρου του κόμματος και βγάζει τα δικά του συμπεράσματα.

Ένα από τα συμπεράσματα που καταλήγει ο κύριος Μπαλτάς όπως γράφει στο άρθρο του είναι ότι «ο κ. Κασσελάκης διεκδικεί την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. προκειμένου να τον μετατρέψει «το ταχύτερο δυνατό» σε αντίγραφο του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ. Ώστε να συνεργάζεται με τη Ν.Δ. σε όσα αφορούν τα μεγάλα ζητήματα της χώρας. Ακόμη και αν έτσι η διάκριση Αριστερά/Δεξιά εξαερώνεται, ενόσω η ίδια η Αριστερά, μαζί με ολόκληρη την ιστορία της, εξαφανίζεται από την πολιτική σκηνή. Παροντισμός χωρίς όρια. Κατά τη γνωστή αποστροφή Μητσοτάκη (για τον οποίο ο κ. Κασσελάκης εξακολουθεί να τρέφει «μεγάλο σεβασμό»): «Ποιος ενδιαφέρεται για το τι και το πώς της δολοφονίας του Λαμπράκη;». Αλλά είπαμε: Η δημοκρατική γενναιοδωρία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι απέραντη. Μπορεί να φτάσει μέχρι του σημείου όπου οι φίλοι-μέλη του (τους οποίους ο κ. Κασσελάκης είχε σπεύσει να χαρακτηρίσει ως «not sophisticated enough») μπορούν να ψηφίσουν χαρωπά και χωρίς δεύτερη σκέψη την αυτοκατάργησή του».

Δυσφορία και από την ομάδα Τσακαλώτου

Τα απαξιωτικά σχόλια για τον «αλεξιπτωτιστή» στη διαδικασία εκλογής προέδρου του κόμματος δεν σταματούν εδώ.

Στελέχη προερχόμενα κυρίως από τους «53» -την ομάδα του Ευκλείδη Τσακαλώτου- εκφράζονται με ιδιαίτερα απαξιωτικό τρόπο μετά και την παρουσίαση της υποψηφιότητάς του.

Του καταλογίζουν αμετροέπεια για τον τρόπο με τον οποίο ένα νεόκοπο στέλεχος εμφανίζεται να θέλει να τα αλλάξει όλα σε ένα κόμμα που δεν το γνωρίζει.

Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία

Συνεδριάζει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με θέμα την επερχόμενη εκλογή νέου προέδρου. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 15:00 στα γραφεία της οδού Αγίου Κωνσταντίνου. 

Το ερχόμενο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί το διαρκές Συνέδριο του κόμματος, ενώ στις 10 Σεπτεμβρίου θα στηθεί η κάλπη.