Δ. Παπαδημούλης: Ανάγκη για νέα πρόσωπα δίπλα στον Τσίπρα - Μεγάλος ηττημένος ο ΣΥΡΙΖΑ

Δ. Παπαδημούλης: Ανάγκη για νέα πρόσωπα δίπλα στον Τσίπρα - Μεγάλος ηττημένος ο ΣΥΡΙΖΑ

Να μην κρυβόμαστε, ο μεγάλος ηττημένος των εκλογών, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, παραδέχεται ο ευρωβουλευτής του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος επαναφέρει την πρότασή του για νέα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν τον Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία, λέγοντας ότι υποστηρίζει « σταθερά ότι χρειάζονται ολοένα και περισσότερα νέα πρόσωπα στην εμπροσθοφυλακή της συλλογικής μας προσπάθειας».

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε χαρακτηριστικά: «είχα διατυπώσει και μια αντίστοιχη ιδέα, αμέσως μετά την ήττα της 21ης Μαΐου. Αυτή η διαδικασία ανανέωσης πρέπει να οργανωθεί αποτελεσματικά και να μην είναι η μόνη, χρειαζόμαστε συζήτηση και συλλογικές αλλαγές σε όλα.»

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση: «να προσδιοριστεί άμεσα πότε θα συνεδριάσουν το Εκτελεστικό Γραφείο, που είναι άτυπο όργανο, η Πολιτική Γραμματεία και η Κεντρική Επιτροπή. Και μέχρι τότε, αυτοσυγκράτηση μέχρι να παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας την πρότασή του για τον οδικό χάρτη στα συλλογικά όργανα του κόμματος, ώστε συλλογικά και συντεταγμένα να οργανώσουμε αυτό που πρέπει.»

Επίσης, ανέφερε πως «η ανασύνταξη, η αντεπίθεση και η επανισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως εφικτή, αλλά έχουμε υποστεί μια συντριπτική ήττα και δεν μπορούμε να παριστάνουμε ότι δεν το έχουμε καταλάβει» και πρόσθεσε πως «δεν είναι υπόθεση κορυφής του ΣΥΡΙΖΑ η ανασύνταξη, είναι συλλογικό έργο δεκάδων χιλιάδων μελών, εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που μας ψήφισαν και περιμένουν από εμάς ωριμότητα, ευθύνη και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε αυτή τη διαδικασία της ανασύνταξης. Δεν γίνονται αυτά με fast track διαδικασίες μέσα στο κατακαλόκαιρο».

«Χρειαζόμαστε ένα Συνέδριο ουσιαστικού και γόνιμου διαλόγου, που να μη φοβηθούμε και τη διατύπωση διαφορετικών απόψεων. Αλλά χρειαζόμαστε επίσης, ένα Συνέδριο με στόχους την ενότητα, τη σύνθεση, την ανασύνταξη και την αντεπίθεση – και όχι ένα συνέδριο κραυγών και αναζήτησης αποδιοπομπαίων τράγων ή επιφανειακής αυτοκριτικής, όπου θα συζητάμε μόνο για πρόσωπα», συμπλήρωσε.

Για το θέμα ηγεσίας που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, όπως είπε, περιμένω να διευκρινιστούν από τα συλλογικά όργανα του κόμματος και εξέφρασε την υποστήριξή του προς την ηγεσία:

«Ο Αλέξης Τσίπρας έχει εκλεγεί με συντριπτικό ποσοστό πριν ένα χρόνο. Δεν έχω ακούσει κανέναν άλλον να θέτει έως τώρα τέτοιο θέμα, το μέγεθος της ήττας όμως, επιβάλλει να μην κρύψουμε το θέμα κάτω από το χαλί και να τα συζητήσουμε όλα. Κατά τη γνώμη μου όμως, το θέμα δεν είναι θέμα κυρίως προσώπων, αλλά πολιτικών. Η ευθύνη για την αποτυχία είναι συλλογική και πρέπει να κάνουμε ουσιαστική αυτοκριτική, λιγότερο επιφανειακή απ’ αυτή που κάναμε μετά την ήττα του 2019», είπε.

Αναφέρθηκε ότι οι επόμενοι στόχοι για την ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι οι αυτοδιοικητικές και οι ευρωβουλευτικές εκλογές. «Ο στόχος μας -και με δεδομένη την άρνηση του ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούμε- είναι να έχουμε ισχυρή καταγραφή στις Περιφέρειες και τους μεγάλους Δήμους, να μη βαφτεί και πάλι ο χάρτης μπλε και να ενισχύσουμε την παρουσία μας στην Αυτοδιοίκηση», είπε.

Διαβάστε ακόμα:

Π. Σκουρλέτης: Η ΝΔ έχει ταυτότητα - Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα κόμμα του «αφρού»

Ν. Παππάς: Ο Α. Τσίπρας έχει να δώσει πολλά στο κόμμα και στη χώρα