Αντιπαράθεση Χρ. Σπίρτζη - Στ. Θεοδωράκη για τους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς

Αντιπαράθεση Χρ. Σπίρτζη - Στ. Θεοδωράκη για τους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς

Την έντονη αντίδραση του υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρζτη προκάλεσαν όσα του καταλόγισε το πρωί ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με τους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς.

«Περιμένουμε από Δευτέρα στο υπουργείο τους 15 "τζίνιους" δημόσιους υπάλληλους του κ. Θεοδωράκη. Για να καταλάβουν οι ίδιοι και ο πολιτικός αρχηγός τους την πελώρια άγνοια τους, για το τι είναι και πως προετοιμάζεται η ένταξη των δημοσίων έργων και μελετών στο εθνικό σύστημα ηλεκτρονικών δημοσίων συμβάσεων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Υποδομών και προσθέτει:

«Να φέρουν μαζί τους και τα απαραίτητα δικαιολογητικά:

α) δελτίο αξιολόγησης ρουσφετολογικού τύπου, Κυριάκου Μητσοτάκη,

β) πτυχίο πολιτικού θράσους, λαϊκισμού, απαξίωσης και λοιδορίας του ελληνικού δημοσίου και των δημοσίων υπαλλήλων,

γ) πιστοποιητικό ενεργούς δράσης στη διαπλοκή,

δ) αποδεικτικό προϋπηρεσίας σε πολιτικό μπακάλικο (δεκτό και από "ντελικατέσεν").

Και κάτι ακόμη: Εμείς είμαστε κατά των εξυπηρετήσεων και υπέρ της αμειβόμενης εργασίας. Θα πληρωθούν κανονικά! Αν θέλουν δωρεάν εργασία, ας την αναζητήσουν στα "γκουλάγκ" του νεοφιλελευθερισμού...».

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «το σύνθημα περί λαϊκισμού δόθηκε από την πρώτη στιγμή εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η συνέχεια δίνεται από τους νεοφιλελεύθερους λαϊκιστές των όμορων πολιτικών χώρων, μετά τους πανηγυρισμούς εκλογής του αρχηγού τους».

Σχετικά με την ουσία του θέματος ο υπουργός διευκρινίζει:

Α. Το ηλεκτρονικό σύστημα δεν έχει κατασκευαστεί και δεν μπορεί να ολοκληρωθεί για τα δημόσια έργα σε όλο το δημόσιο: Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δημόσιους Φορείς, Υπουργεία, πριν τις ημερομηνίες που ανακοινώθηκαν.

Β. Σ΄ όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα, σε όλον τον πλανήτη, απαιτείται δοκιμαστική λειτουργία και εκπαίδευση όχι μόνο των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και των στελεχών των εταιρειών, που συμμετέχουν. Απαιτείται επίσης δομή πληροφοριών προς τους πολίτες, τηλεφωνικό κέντρο και εκπαιδευμένοι υπάλληλοι για να δίνουν πληροφορίες.

Γ. Δε θα σταματήσουμε τα δημόσια έργα στη χώρα, μέσα στην κρίση, γιατί οι νεοφιλελεύθεροι πολιτικοί της ΝΔ, Ποταμιού και συνοδοιπόρων είναι επιεικώς άσχετοι και ανεύθυνοι.

«Δουλέψαμε πολύ για να επανακινήσουμε ότι είχαν σταματήσει. Παλεύουμε για να βγουν πολλά νέα έργα σε όλη τη χώρα, για να βγούμε από την κρίση. Δεν το θέλουν, τους καταλαβαίνουμε και εμείς, και όλος ο ελληνικός λαός», τονίζει ο κ. Σπίρτζης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ

Μετά την δημόσια ομολογία του κ. Σπίρτζη ότι τα δημόσια έργα δεν θα καταχωρούνται μέχρι το 2017 στο ηλεκτρονικό Σύστημα δημοσίων συμβάσεων, γιατί οι υπάλληλοι του, χρειάζονται 2 χρόνια «για να εκπαιδευτούν στο Σύστημα», το Ποτάμι δηλώνει διατεθειμένο να παρέχει δωρεάν ταχύρρυθμα μαθήματα εκμάθησης του Συστήματος.

Συγκεκριμένα ο Τομέας Δημόσιας Διοίκησης του Ποταμιού και το Κέντρο Υποστήριξης Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ΚΥΚΟ) που στελεχώνεται από 15 άξιους και προσοντούχους δημοσίους υπαλλήλους, ανταποκρινόμενοι στην έγκληση του κ. Σπίρτζη για βοήθεια, προσφέρονται να εκπαιδεύσουν μέσα σε δύο (αριθμός:2) μήνες τα στελέχη που θα καταχωρούν τα δημόσια έργα στο Σύστημα. Επαναλαμβάνουμε: η εκπαίδευση θα είναι δωρεάν καθότι θα είναι μεγάλη μας ευχαρίστηση να συμβάλουμε στην προσπάθεια της κυβέρνησης για διαφάνειας στα δημόσια έργα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ