Το αντίδοτο στον πολιτικό ακτιβισμό του Τσίπρα
Eurokinissi
Eurokinissi

Το αντίδοτο στον πολιτικό ακτιβισμό του Τσίπρα

Την οδό της κατά μέτωπο επίθεσης επιλέγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης εναντίον του Αλέξη Τσίπρα. Παρά τη σαφή επιλογή του ήρεμου πολιτικού κλίματος και την αποφυγή της πόλωσης ο πρωθυπουργός δηλώνει σε στενούς του συνεργάτες ότι ο πολιτικός ακτιβισμός του Αλέξη Τσίπρα και η απόφαση του να μείνει μακριά από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες τον άφησαν έκπληκτο. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα ο πρωθυπουργός τόνισε σε σύσκεψη ότι κάθε φορά που θα προκαλείται θα απαντάει με σφοδρότητα, καθώς δε θα πρέπει τίποτα να μένει αναπάντητο.

Καλά πληροφορημένη πηγή μάλιστα σημείωνε στο liberal.gr ότι ο κ.Μητσοτάκης ήταν τόσο ενοχλημένος με τον κ.Τσίπρα που θα συνέχιζε την σκληρή επίθεση εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της εισήγησης στο υπουργικό συμβούλιο, εάν η μέρα δεν ήταν τόσο «βαριά» από το χαμό των δύο πιλότων.

Στο πρωθυπουργικό γραφείο εκτιμούν ότι η επιλογή Τσίπρα για αποχή από τη Βουλή είναι μόνο η αρχή. Κυβερνητικά στελέχη περιμένουν και άλλες κινήσεις παρόμοιου χαρακτήρα με στόχο την πόλωση και την όξυνση. Τα ίδια στελέχη επιμένουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αντιληφθεί ότι η πρωτιά στις επικείμενες εκλογές είναι χαμένη και θα κάνει ό,τι μπορεί για να μειώσει τη διαφορά, μέσα από τη συσπείρωση του κομματικού του ακροατηρίου. 

«Ο Τσίπρας του 2023 θα θυμίζει ολοένα και περισσότερο τον Τσίπρα του 2013, δεν έχει άλλη επιλογή» τονίζει συνομιλητής του κ.Μητσοτάκη.

Στο Μέγαρο Μαξίμου περιμένουν λοιπόν κλιμάκωση της στρατηγικής του ακτιβισμού από τον ΣΥΡΙΖΑ και πιστεύουν ότι έχουν βρει το αντίδοτο, το οποίο έχει ονοματεπώνυμο: «Κυβερνητικό παρελθόν». Όποτε λοιπόν ο κ. Τσίπρας θα επιτίθεται στην κυβέρνηση, το Μέγαρο Μαξίμου θα υπενθυμίζει στους πολίτες το τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ είτε ως αντιπολίτευση είτε κυρίως ως κυβέρνηση για μία σειρά θεμάτων.Με τον τρόπο αυτό  θα ακουστούν εκ νέου μια σειρά κυβερνητικών επιλογών της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτηρίστηκαν από  ρεσιτάλ λαϊκισμού. 

Στην κυβέρνηση πάντως ξεκαθαρίζουν ότι δε θα παρασυρθούν από τη σκηνοθετημένη ένταση που επιχειρεί να δημιουργήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ζήτησε από τους υπουργούς τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και συνεχή παραγωγή κυβερνητικού έργου.

Παράλληλα σημείωσε ότι το σημερινό υπουργικό συμβούλιο δεν ήταν το τελευταίο. Η κίνηση αυτή του κ.Μητσοτάκη αποτυπώνει την πρόθεση του να μη χαλαρώσει η κυβέρνηση στο δρόμο προς τις εκλογές, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι μέσα στον Φεβρουάριο πιθανότατα να έχουμε μια ακόμα συνεδρίαση ή ίσως να γίνει και μία ακόμα στις αρχές Μαρτίου.