Ανδρουλάκης: Ζητώ ισχυρή εντολή για κυβερνητική σταθερότητα

Ανδρουλάκης: Ζητώ ισχυρή εντολή για κυβερνητική σταθερότητα

Την επόμενη εβδομάδα κατά την επίσκεψή του στη ΔΕΘ θα καταθέσει ένα πρόγραμμα σοσιαλδημοκρατικό και βάσει αυτού του προγράμματος θα ζητήσει από τον ελληνικό λαό ισχυρή εντολή, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον Ant1 

«Αν μας την δώσει, να είναι σίγουρος ότι από την πρώτη Κυριακή θα έχουμε σταθερότητα, ισχυρή κυβέρνηση με πρόγραμμα, συνέπεια, ευθύνη, και ήθος. Και όχι πρωθυπουργούς που τους ενδιαφέρει μόνο η καρέκλα ή πώς θα βγουν τα παιδιά τους πρωθυπουργοί», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Επεσήμανε ακόμη ότι ζητά ισχυρή εντολή καθώς θεωρεί ότι η χώρα θα έχει πολύ καλύτερη τύχη με έναν πρωθυπουργό που έχει ευρωπαϊκή εμπειρία, που σέβεται τους θεσμούς, που είναι βαθιά δημοκράτης και δεν έχει παίξει με την εγχώρια ολιγαρχία. «Αυτό εκπροσωπώ», είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ερωτηθείς για το πολιτικό κλίμα, τις εκλογές και το ενδεχόμενο συνεργασιών, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής είπε «πριν δύο μήνες ο Τσίπρας λέει ψηφίζεις Ανδρουλάκη και βγαίνει Μητσοτάκης. Τώρα ο Μητσοτάκης λέει ψηφίζεις Ανδρουλάκη και βγαίνει Τσίπρας. Δεν τους νοιάζει η χώρα τους ανθρώπους, τους νοιάζει η καρέκλα».

Επίσης, ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως μοιράζει τους φόρους μας στους μεγάλους παραγωγούς ενέργειας, επειδή, όπως είπε, «θέλει να έχει την υποστήριξη των μεγάλων οικονομικών παικτών. Αυτήν τη στιγμή θα δίνουμε περίπου 2 δισ. το μήνα χωρίς να υπάρχει δικαιοσύνη στην κατανομή των επιδοτήσεων», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε και στις παρακολουθήσεις λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ «είναι συνεπές και δεν παίζει στο προσκήνιο». «Δεν φοβόμαστε τίποτα. Αυτή η υπόθεση θα πάει μέχρι τέλους γιατί είναι θέμα Δημοκρατίας και εθνικής ασφάλειας», συμπλήρωσε.

Για τα νέα σενάρια περί αλλαγής του εκλογικού νόμου ο πρόεδρος του ΠΑΣΔΟΚ - Κινήματος Αλλαγής τα συνέδεσε με την υπόθεση της παρακολούθησής του από την ΕΥΠ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Προσπάθησαν να με παγιδεύσουν για να έχουν ένα ΠΑΣΟΚ υπό ομηρία, εύκολο συνεργάτη και τώρα που αυτή η υπόθεση τους γυρνάει μπούμερανγκ και πέφτουν εκεί όπου έσκαψαν, τι κάνουν; Πάνε να στήσουν μία νέα ηγεμονία αλλάζοντας τον εκλογικό νόμο ώστε το σύστημα, που οι ίδιοι ψήφισαν και τώρα δεν τους βγαίνει, να το φέρουν στα μέτρα τους».

Σημείωσε για ακόμη μία φορά το συγχρονισμό της παρακολούθησής του από την ΕΥΠ με την προσπάθεια παγίδευσής του με το Predator, κι έκανε λόγο για μία «παρακρατική ομάδα που λειτουργεί γνωρίζοντας τις δράσεις της ΕΥΠ και που μαζί οργάνωσαν αυτό το σχέδιο».

Αναφορικά με τη φερόμενη καταστροφή του αρχείου παρακολούθησής του, ο κ. Ανδρουλάκης εξήγησε ότι «η ΕΥΠ ξεκινά να με παρακολουθεί αρχές Σεπτεμβρίου όσο η Φώφη Γεννηματά ζούσε και οι εκλογές ήταν προγραμματισμένες για το Νοέμβριο. Η παρακολούθηση ήταν για δύο μήνες. Δυστυχώς, όμως, η Φώφη φεύγει τραγικά από τη ζωή και οι εκλογές μετατέθηκαν για το Δεκέμβριο. Επομένως, η ΕΥΠ παρατείνει την παρακολούθησή της μέχρι και το τέλος των εκλογών. Αν υπήρχε αρχείο, θα έπρεπε κάπως να δικαιολογήσουν την παράταση».

Σχετικά με τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα της ενημέρωσής του για τους λόγους παρακολούθησης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε πως «ουδέποτε κάποια αρμόδια υπηρεσία με πήρε για να με καλέσει να πάω να ενημερωθώ επίσημα. Είναι ψέματα».

«Το 1981 το ΠΑΣΟΚ ήρθε με φόρα στη χώρα και νίκησε το φόβο. Δεν υπήρχε ο φόβος της παρακολούθησης. Και θα δεχθώ τώρα εγώ, ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, που κάθομαι στην καρέκλα του μεγάλου μας ιδρυτή Ανδρέα Παπανδρέου, να μπω στο παιχνίδι της οικογένειας Μητσοτάκη "έλα στο τμήμα για να σε ενημερώσουμε για την υπόθεσή σου"; Μα δεν έχουν καταλάβει με ποιον έμπλεξαν. Εγώ είμαι βαθιά δημοκράτης, έχω μία πορεία αξιοκρατίας, διαφάνειας και αγώνα», κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.