Άγρια κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΕΦΣΥΝ για τον Ευ. Αντώναρο

Άγρια κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΕΦΣΥΝ για τον Ευ. Αντώναρο

Εκατέρωθεν βολές και αιχμηρά επικριτικά σχόλια ανταλλάσουν ΣΥΡΙΖΑ και «Εφημερίδα των Συντακτών» για το εάν αποκλείστηκε ή όχι ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ευάγγελος Αντώναρος από τηλεοπτική εμφάνιση στην ΕΡΤ, την περασμένη Κυριακή.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που ισχυρίστηκε ότι η δημόσια τηλεόραση «αρνήθηκε» να δεχτεί ως εκπρόσωπο του κόμματος τον Ευάγγελο Αντώναρο σε εκπομπή και η αποκάλυψη από την «Εφημερίδα των Συντακτών» ότι στην πραγματικότητα ο υποψήφιος βουλευτής ήθελε να βγει στον «αέρα» μέσω Skype και όχι με φυσική παρουσία στο στούντιο της ΕΡΤ, όπως οι υπόλοιποι καλεσμένοι, πυροδότησε την αντιπαράθεση. 

«Καλούμε την ΕΡΤ να μας εξηγήσει για ποιον λόγο, ενώ η ίδια απευθύνθηκε με τη μορφή του κατεπείγοντος σήμερα το πρωί στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να της υποδειχθεί υποψήφιος ευρωβουλευτής για να συμμετάσχει σε τηλεοπτικό πάνελ υποψηφίων κι άλλων κομμάτων (καθώς ακύρωσε ο καλεσμένος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ), όταν της ανακοινώθηκε το όνομα του Ευάγγελου Αντώναρου αρνήθηκε, ακυρώνοντας την εκπροσώπηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης», ανέφερε αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ με την ΕΦΣΥΝ σε ενυπόγραφο άρθρο της να εξηγεί τους πραγματικούς λόγους.

Συγκεκριμένα στο άρθρο σημειώνονταν τα εξής: «Αρχικά καλεσμένος ήταν ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιώργος Τσίπρας. Επικοινώνησαν μαζί του μάλιστα και το Σάββατο βράδυ για να επιβεβαιώσουν το ραντεβού της επομένης. ''Όλα εντάξει'', τους είπε. Ήταν προγραμματισμένο να βγει στην εκπομπή ''Σαββατοκύριακο από τις 6'' που παρουσιάζουν ο Δημήτρης Κοτταρίδης και η Νίνα Κασιμάτη.

Στις 8 και 20 το πρωί θα υπήρχε ένα πάνελ με υποψήφιους ευρωβουλευτές όλων των μεγάλων κομμάτων. Η ώρα ήταν ήδη 8 και δεν είχε εμφανιστεί ακόμα ο Γιώργος Τσίπρας. Του τηλεφώνησαν και τους απάντησε πως λόγω ενός ξαφνικού λουμπάγκο δεν μπορούσε να πάει. Το κουφό είναι που η ΕΡΤ επικοινώνησε μαζί του και όχι αυτός με την ΕΡΤ να τους ενημερώσει για το ξαφνικό κώλυμα.

Από την εκπομπή τηλεφώνησαν στην εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά μήπως και προλάβουν να αντικαταστήσουν τον Γιώργο Τσίπρα με κάποιον άλλον από το κόμμα. Η ίδια, λίγο αργότερα, τους πρότεινε τον Ευάγγελο Αντώναρο αλλά όχι ζωντανά στο στούντιο, θα έβγαινε μέσω skype. Πράγμα το οποίο αρνήθηκε η ΕΡΤ, γιατί, όπως μας λένε από την Αγία Παρασκευή, δεν βγάζουν, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων, κόσμο μέσω skype».

Η επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ και η απάντηση της ΕΦΣΥΝ

Το δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ κακοφάνηκε στη Κουμουνδούρου και σε νεώτερη ανακοίνωσή της έβαλλε κατά του αρθρογράφου κατηγορώντας τον ότι γράφει «ανακρίβειες» για να υποστηρίξει ακολολούθως ότι «μας προκαλεί εντύπωση διότι ο συντάκτης της ΕΦ.ΣΥΝ έχει στη διάθεσή του τα πραγματικά γεγονότα, τα οποία αποσιώπησε, αλλά αξιοποίησε το εκ των υστέρων παραπλανητικό αφήγημα της ΕΡΤ. Απορία: Πώς είναι δυνατόν κάποιος να πιστέψει πως η ΕΡΤ στις 8:20 ζήτησε καλεσμένο που θα εμφανιζόταν στις 8:30, ''ξεκαθαρίζοντας'', σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πως αυτό δεν μπορούσε να γίνει με Skype; Μήπως περίμενε εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ που θα μπορούσε να διακτινιστεί στο Ραδιομέγαρο;».

Άμεση ήταν η απάντηση του συντάκτη του άρθρου Δημήτρη Κανελλόπουλου, ο οποίος εξαπολύοντας τα πυρά του κατά του γραφείου Τύπου της Κουμουνδούρου σε κείμενό του με τον τίτλο «Αστειότητες κατά ''Εφ.Συν.'' από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ».

Στο κείμενό του ο συντάκτης σημειώνει πως «το "αρχικό κείμενο", που λέει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του, είναι το κείμενο με όσα υποστηρίζουν από την ΕΡΤ για το θέμα Αντώναρου. Δεν έχει σημασία αν εγώ τα πιστεύω ή όχι, σημασία έχει ότι τα λένε από την ΕΡΤ. Και υπάρχουν και πολλά off the record όπως καταλαβαίνετε.

Το δεύτερο κείμενο (ξεχωριστό) είναι οι απαντήσεις που έδωσαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, τηλεφωνικά στην εφημερίδα, σχετικά με τις εικασίες της ΕΡΤ (στο… αρχικό κείμενο). Τόσο απλό.

Προβληματιζόμαστε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αντί να διαψεύσει την ΕΡΤ για όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ (τέσσερις-πέντε φορές γράφω ότι τα λέει η ΕΡΤ), βγάζει διάψευση για εμάς (κι εμένα προσωπικά). Εκτός κι αν στο Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι γνωρίζουν τη μοναδική αλήθεια και αυτήν πρέπει να ακολουθούν τα ΜΜΕ.

Σημειώστε πως η ΕΡΤ διαθέτει καμιά 20αριά πολιτικές εκπομπές και κάθε εβδομάδα βγάζει δεκάδες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώστε, επίσης, πως ο «κομμένος» κύριος Αντώναρος θα έβγαινε αύριο το πρωί (Τρίτη 23/4), καλεσμένος στην ΕΡΤ, στην εκπομπή «Συνδέσεις», αλλά σε συμφωνία μαζί του η συνέντευξη μεταφέρθηκε για την Τετάρτη 1η Μαΐου, ενώ θα βγει και σε μια εκπομπή στις 14 Μαΐου».

Διαβάστε Περισσότερα