Βόλος: «Αρπάχτηκε» η Ζ. Κωνσταντοπούλου με πρόεδρο δικαστηρίου και της υπέβαλε μήνυση (vid)
Eurokinissi
Eurokinissi

Βόλος: «Αρπάχτηκε» η Ζ. Κωνσταντοπούλου με πρόεδρο δικαστηρίου και της υπέβαλε μήνυση (vid)

Πανδαιμόνιο επικράτησε στα δικαστήρια του Βόλου μεταξύ της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου και της προέδρου της έδρας, με αφορμή τη δίκη των Θωμά Κλημόπουλου και Αρ. Φραγκουδάκη, μετά από μήνυση δημοτικών συμβούλων της παράταξης Μπέου, για επεισόδια σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 2017,

Σύμφωνα με πληροφορίες από την τοπική ιστοσελία gegonota news, κατά τη διάρκεια της δίκης, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας που υπερασπίζεται τους δύο κατηγορούμενους, επιτέθηκε στην πρόεδρο της αίθουσας, λέγοντας μεταξύ άλλων πως λειτουργεί «υπέρ του Μπέου», ενώ κατέθεσε μήνυση εις βάρος της, αλλά και απανωτά αιτήματα εξαίρεσής της από την υπόθεση, τα οποία απορρίφθηκαν.

Η πρόεδρος από τη μεριά της απευθύνθηκε προς την Ζ. Κωνσταντοπούλου σε έντονο ύφος, ενώ έπειτα από αλλεπάλληλες διακοπές της αφαίρεσε τον λόγο και δεν της επέτρεψε να κάνει ερωτήσεις σε μάρτυρες.

Όλα άρχισαν όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε στην έδρα πώς ο ένας εκ των κατηγορουμένων, ο κ. Φραγκουδάκης, αισθάνθηκε αδιαθεσία λόγω υπέρτασης και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο. Η πρόεδρος του δικαστηρίου της έδωσε μόλις δύο λεπτά να καταθέσει την δήλωσή της κι εκεί ήρθε η πρώτη έκρηξη.

«Εσεις προκαλέσατε νωρίτερα ακραία ένταση, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο Νοσοκομείο ο Αρ. Φραγκουδάκης. Διεκδίκησε τα δικαιώματα του και ηθελημένα του προκαλέσατε βλάβη. Στοχοποιήσατε κατηγορουμένους για πολλοστή φορά. Είστε το δικαστήριο του δημάρχου», είπε και υπέβαλε γραπτό αίτημα ζητώντας να ενημερωθεί γιατί εξετάστηκαν 5 μάρτυρες χωρίς να είναι η ίδια παρούσα.

«Συμπεριφέρεστε ως δικαστής που λαμβάνει εντολές από τον Αχ. Μπέο και περιφρονεί τους κατηγορουμένους», είπε επίσης στην πρόεδρο του Δικαστηρίου, ζητώντας να διακοπεί η δίκη ώστε να διαπιστωθεί η κατάσταση υγείας του κ. Φραγκουδάκη, κάτι που δεν έγινε δεκτό.

Μάλιστα, η πρόεδρος της Πλ. Ελευθερίας την κατηγόρησε για μεροληψία υπέρ του Αχ. Μπεου. «Είστε ακραία υποτελής στη δημοτική αρχή», τόνισε.

Απορρίφθηκε το αίτημα της Κωνσταντοπούλου, υπέβαλε μήνυση

Η πρόεδρος της αίθουσας απέρριψε τα αιτήματά της, όπως και την επανεξέταση των 5 μαρτύρων. Ακολούθησε η δήλωση της Ζ. Κωνσταντοπούλου πως θα της υποβάλει μήνυση για παραβίαση καθήκοντος.

Ακολούθησε νέα διακοπή και αφού η πρόεδρος της έδρας ζήτησε να ενημερωθεί από το Τμήμα Μηνύσεων εάν κατατέθηκε μήνυση εναντίον της, η Ζ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε πως η πρόεδρος γελοιοποιεί τη διαδικασία. Υπέβαλλε νέο αίτημα εξαίρεσης της προέδρου και ήρθε άλλη μία διακοπή. 

Αφού απορρίφθηκαν όλες οι αιτήσεις εξαίρεσης που κατέθεσε η κ. Κωνσταντοπούλου, άρχισαν οι καταθέσεις, με την Κωνσταντοπούλου να εξοργίζεται εκ νέου επειδή κλήθηκε να καταθέσει ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Δ. Λιβογιάννης, ο οποίος ήταν εκείνος που υπέβαλε μήνυση στους κατηγορούμενους. Εκεί η πρόεδρος της αφαίρεσε τον λόγο και ξεκίνησε να εξετάζει τον μάρτυρα, ενώ στη συνέχεια δεν επέτρεψε στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας να κάνει ερωτήσεις σε μάρτυρες.

Αντίθετα, κάλεσε τον έτερο μηνυτή Α. Ζέρβα για να έρθει άλλο ένα νέο αίτημα εξαίρεσης, με την καταγγελία ότι ο κ. Λιβογιάννης είχε γνωριμία με την πρόεδρο.

Η διαδικασία συνεχίστηκε, με την Ζ. Κωνσταντοπούλου να φωνάζει «ντροπή» όταν η πρόεδρος δεν επέτρεψε τις ερωτήσεις σε έναν εκ των μαρτύρων. Μάλιστα, η πρόεδρος του δικαστηρίου φέρεται να απαγόρευσε σε μάρτυρες να δώσουν απαντήσεις σε ορισμένα ερωτήματα των δικηγόρων των κατηγόρων. Εκεί ήρθε και η δεύτερη μήνυση της Κωνσταντοπούλου που κάλεσε την αστυνομική διεύθυνση και ζήτησε να εφαρμοστεί αυτόφωρη διαδικασία εναντίον της προέδρου.

Το απίστευτο είναι πως στη διάρκεια της έντασης, η κατάθεση μαρτύρων συνεχιζόταν και οι δύο που μήνυσαν τους κατηγορούμενους, παραδέχτηκαν ότι δεν θυμόντουσαν αν όντως είχαν ασκήσει βία σε βάρος τους.